De doos in kwestie is 20 meter breed, 40 meter lang en 4 meter hoog. Ze weegt 1400 kg en voor de productie ervan waren 3000 nieten en 100 meter tweezijdige kleefband nodig. Een ploeg van de Nederlandse site, Smurfit Kappa van Dam in Helmond, ontwierp en vervaardigde de doos. Het huzarenstukje verpulverde het vorige record dat het Amerikaanse York Container in 2014 gevestigd had met een doos van 12,25 x 24,49 x 3,97 meter.

"Een wereldrecord breek je niet elke dag. Het was dus best wel spannend toen Guinness het record bevestigde. We zijn het wel gewoon om elke dag erg grote dozen te vervaardigen, maar deze tart echt de verbeelding! En na al die doorgedreven voorbereidingen en dat harde werk was het ook een bijzonder leuk moment voor alle betrokkenen. (...) We kijken er al naar uit om ons officieel certificaat van 'Guinness World Record' aan de muur te hangen!" vertelt Wim Peeters, directeur van de fabriek Smurfit Kappa Van Dam, tijdens de voorstelling van die gigantische verpakking aan de medewerkers en de klanten.

Smurfit Kappa plant om het karton te recyclen en er een nieuwe verpakking voor een van zijn klanten van te maken.

De doos in kwestie is 20 meter breed, 40 meter lang en 4 meter hoog. Ze weegt 1400 kg en voor de productie ervan waren 3000 nieten en 100 meter tweezijdige kleefband nodig. Een ploeg van de Nederlandse site, Smurfit Kappa van Dam in Helmond, ontwierp en vervaardigde de doos. Het huzarenstukje verpulverde het vorige record dat het Amerikaanse York Container in 2014 gevestigd had met een doos van 12,25 x 24,49 x 3,97 meter."Een wereldrecord breek je niet elke dag. Het was dus best wel spannend toen Guinness het record bevestigde. We zijn het wel gewoon om elke dag erg grote dozen te vervaardigen, maar deze tart echt de verbeelding! En na al die doorgedreven voorbereidingen en dat harde werk was het ook een bijzonder leuk moment voor alle betrokkenen. (...) We kijken er al naar uit om ons officieel certificaat van 'Guinness World Record' aan de muur te hangen!" vertelt Wim Peeters, directeur van de fabriek Smurfit Kappa Van Dam, tijdens de voorstelling van die gigantische verpakking aan de medewerkers en de klanten.Smurfit Kappa plant om het karton te recyclen en er een nieuwe verpakking voor een van zijn klanten van te maken.