De uitdaging voor een vlucht met een vliegtuig uit papier en karton, kwam van de Nederlandse tv-zender BNN.

Het vliegtuig werd ontworpen en gebouwd in het Development Centre (DC) van Smurfit Kappa in Hoogeveen in Nederland. Aan de basis van het ontwerp lag DC-ingenieur Arnoud Dekker die een diploma in de vliegtuigbouw op zak heeft. Het toestel werd vervolgens in elkaar gezet door medewerkers van het Development Centre.

Het eindproduct was ongeveer 9 meter lang, 8 meter breed en meer dan 2 meter hoog en woog ongeveer 160 kg. Het vliegtuig is volledig uit papier, karton en lijm samengesteld. Het bevat 70 m² papier, 240 m² karton en 25 kg lijm. Eenmaal klaar volgde de ultieme test. Het vliegtuig werd door middel van een lier met succes in de lucht getrokken en had een pop van 60 kg aan boord. Het toestel bereikte een hoogte van ruim 25 meter en overbrugde een afstand van meer dan 300 meter.

"Toen we voor deze uitdaging benaderd werden waren we aanvankelijk een beetje sceptisch. Maar dit veranderde snel in opwinding", zegt Dekker. "Het was een geweldige manier voor Smurfit Kappa om de kracht, veelzijdigheid en duurzaamheid van golfkarton te tonen en onze deskundigheid en inzichten tentoon te spreiden bij de creatie van een nieuw product. Ongeacht of het nu gaat om een vliegtuig of een uitdagende verpakkingsoplossing voor onze klanten."

Het vliegtuig ging al op 10 maart vorig jaar in de lucht, maar we wilden u dit geslaagd stukje marketing toch niet onthouden. Het toestel maakte na zijn vlucht een zeer onzachte landing hetgeen niet in het filmpje te zien is. De tv-presentator voelde zich achteraf niet geroepen om als piloot in het spoor te treden van de gebroeders Wright, die 's werelds eerste gemotoriseerde vlucht volbrachten.

De uitdaging voor een vlucht met een vliegtuig uit papier en karton, kwam van de Nederlandse tv-zender BNN.Het vliegtuig werd ontworpen en gebouwd in het Development Centre (DC) van Smurfit Kappa in Hoogeveen in Nederland. Aan de basis van het ontwerp lag DC-ingenieur Arnoud Dekker die een diploma in de vliegtuigbouw op zak heeft. Het toestel werd vervolgens in elkaar gezet door medewerkers van het Development Centre. Het eindproduct was ongeveer 9 meter lang, 8 meter breed en meer dan 2 meter hoog en woog ongeveer 160 kg. Het vliegtuig is volledig uit papier, karton en lijm samengesteld. Het bevat 70 m² papier, 240 m² karton en 25 kg lijm. Eenmaal klaar volgde de ultieme test. Het vliegtuig werd door middel van een lier met succes in de lucht getrokken en had een pop van 60 kg aan boord. Het toestel bereikte een hoogte van ruim 25 meter en overbrugde een afstand van meer dan 300 meter."Toen we voor deze uitdaging benaderd werden waren we aanvankelijk een beetje sceptisch. Maar dit veranderde snel in opwinding", zegt Dekker. "Het was een geweldige manier voor Smurfit Kappa om de kracht, veelzijdigheid en duurzaamheid van golfkarton te tonen en onze deskundigheid en inzichten tentoon te spreiden bij de creatie van een nieuw product. Ongeacht of het nu gaat om een vliegtuig of een uitdagende verpakkingsoplossing voor onze klanten."Het vliegtuig ging al op 10 maart vorig jaar in de lucht, maar we wilden u dit geslaagd stukje marketing toch niet onthouden. Het toestel maakte na zijn vlucht een zeer onzachte landing hetgeen niet in het filmpje te zien is. De tv-presentator voelde zich achteraf niet geroepen om als piloot in het spoor te treden van de gebroeders Wright, die 's werelds eerste gemotoriseerde vlucht volbrachten.