Het eerste werk waar kunstenaar Olivier Grossetête aan werkte was voor 'Deventer op Stelten', een openluchttheaterfestival ter gelegenheid van de 1250ste verjaardag van Deventer in Nederland. Zijn opdracht bestond erin de Lebuinuscherk, een oude kerk in Deventer uit 768, te herscheppen (foto).

Drie Smurfit Kappa fabrieken, Zedek, Van Dam en Vandra, werkten samen met de kunstenaar om twee enorme torens van meer dan 20 meter hoog te ontwerpen en te bouwen en de 4000 golfkartonnen dozen te leveren die nodig waren voor de structuur.

Werknemers en klanten van Smurfit Kappa voegden zich toen bij meer dan 2000 buurtbewoners en bezoekers van het festival om de indrukwekkende kerk te bouwen die meer dan 4250 kg woog.

De tweede samenwerking met Grossetête was een herschepping van de Berlijnse iconische Brandenburger Tor in Glasgow ter ere van de Europese Kampioenschappen 2018, die in Glasgow en Berlijn werden gehouden.

Smurfit Kappa's Tannochside Plant doneerde de 1600 dozen die werden gebruikt om de enorme boog in Glasgow Green te creëren. De bouw van de poort duurde vijf dagen en meer dan 450 mensen kwamen samen om de poort te construeren.

Saverio Mayer , Smurfit Kappa CEO Europe, over de initiatieven: "Smurfit Kappa heeft een sterke traditie in het ondersteunen van evenementen in de gemeenschappen waarin het actief is. Het was een zeer lonende ervaring om samen te werken met zo'n getalenteerde kunstenaar om deze adembenemende en belangrijke culturele stukken tot leven te brengen."

Het duurzame karakter van de golfkartonplaten die gebruikt werden om beide stukken te bouwen, maakte een snelle en eenvoudige recycling na demontage mogelijk.

Het eerste werk waar kunstenaar Olivier Grossetête aan werkte was voor 'Deventer op Stelten', een openluchttheaterfestival ter gelegenheid van de 1250ste verjaardag van Deventer in Nederland. Zijn opdracht bestond erin de Lebuinuscherk, een oude kerk in Deventer uit 768, te herscheppen (foto).Drie Smurfit Kappa fabrieken, Zedek, Van Dam en Vandra, werkten samen met de kunstenaar om twee enorme torens van meer dan 20 meter hoog te ontwerpen en te bouwen en de 4000 golfkartonnen dozen te leveren die nodig waren voor de structuur.Werknemers en klanten van Smurfit Kappa voegden zich toen bij meer dan 2000 buurtbewoners en bezoekers van het festival om de indrukwekkende kerk te bouwen die meer dan 4250 kg woog.De tweede samenwerking met Grossetête was een herschepping van de Berlijnse iconische Brandenburger Tor in Glasgow ter ere van de Europese Kampioenschappen 2018, die in Glasgow en Berlijn werden gehouden.Smurfit Kappa's Tannochside Plant doneerde de 1600 dozen die werden gebruikt om de enorme boog in Glasgow Green te creëren. De bouw van de poort duurde vijf dagen en meer dan 450 mensen kwamen samen om de poort te construeren.Saverio Mayer , Smurfit Kappa CEO Europe, over de initiatieven: "Smurfit Kappa heeft een sterke traditie in het ondersteunen van evenementen in de gemeenschappen waarin het actief is. Het was een zeer lonende ervaring om samen te werken met zo'n getalenteerde kunstenaar om deze adembenemende en belangrijke culturele stukken tot leven te brengen."Het duurzame karakter van de golfkartonplaten die gebruikt werden om beide stukken te bouwen, maakte een snelle en eenvoudige recycling na demontage mogelijk.