Een jaar of 20 geleden waren veel mensen al blij met lichtjes in hun schoenen, die aangingen bij het lopen. Tijden zijn veranderd en Shiftwear wil nu - via een crowdfundcampagne - een schoen op de markt brengen die door middel van HD schermen van uiterlijk kan veranderen.

De schoen wordt op de markt gebracht via een crowdfundcampagne, waarbij ze al ver voorbij het doel van 25.000 dollar zijn. De schoen is dan ook al beschikbaar vanaf 150 dollar, met daarbovenop nog 50 dollar verzendkosten naar België.

Dankzij de interactieve E-ink-schermen op de zijkanten van de schoen is er een wisselend design op aan te brengen. Welk design je wilt laten zien is aan te passen via een app. Je kan op simpele wijze de kleur aanpassen, maar met een animatie kan het ook lijken alsof je schoen langzaam afbrokkelt.

Het is mogelijk om zelf een design te ontwerpen of iets van een andere ontwerper te kopen. De opbrengsten gaan dan volledig naar de ontwerper.

De sneakers gaan zo'n 30 dagen mee met een volle accu, waarna ze draadloos opgeladen kunnen worden.

Wim Kopinga, Redacteur DataNews.be

Een jaar of 20 geleden waren veel mensen al blij met lichtjes in hun schoenen, die aangingen bij het lopen. Tijden zijn veranderd en Shiftwear wil nu - via een crowdfundcampagne - een schoen op de markt brengen die door middel van HD schermen van uiterlijk kan veranderen.De schoen wordt op de markt gebracht via een crowdfundcampagne, waarbij ze al ver voorbij het doel van 25.000 dollar zijn. De schoen is dan ook al beschikbaar vanaf 150 dollar, met daarbovenop nog 50 dollar verzendkosten naar België.Dankzij de interactieve E-ink-schermen op de zijkanten van de schoen is er een wisselend design op aan te brengen. Welk design je wilt laten zien is aan te passen via een app. Je kan op simpele wijze de kleur aanpassen, maar met een animatie kan het ook lijken alsof je schoen langzaam afbrokkelt.Het is mogelijk om zelf een design te ontwerpen of iets van een andere ontwerper te kopen. De opbrengsten gaan dan volledig naar de ontwerper. De sneakers gaan zo'n 30 dagen mee met een volle accu, waarna ze draadloos opgeladen kunnen worden. Wim Kopinga, Redacteur DataNews.be