De wortels van Pacapime gaan terug tot in 1919 in Leuven. De naam van het productiebedrijf verwijst naar de activiteiten - papier en karton - en de families Pissens-Meurrens. Vandaag produceert het familiebedrijf in Halle vooral voor de Benelux, Frankrijk en Duitsland, met 80 procent van de omzet in de voedingssector.

De Spaanse papier- en kartongroep Saica neemt een minderheidsbelang van bijna 25 procent in het Belgische bedrijf. "Dit partnerschap is van groot belang voor Saica, omdat het onze footprint in Noord-Europa vergroot in de groeiende markt voor golfkartonverpakkingen waarin we al leider zijn.", zegt Ramon Alejandro, president van Saica Group.

Extra schaalgrootte

De Spaanse groep heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van 3,3 miljoen ton gerecycleerd papier voor golfkarton. De omzet van de groep kwam in 2022 uit op 4,4 miljard euro. Saica heeft vestigingen in twaalf landen en telt meer dan tienduizend medewerkers.

Paul Pissens, de eigenaar van Pacapime en telg van de derde generatie, verwelkomt Saica als investeerder en partner. "Samen zullen onze extra schaalgrootte en expertise aanzienlijke voordelen opleveren voor beide partijen en we zijn enthousiast over het potentieel van dit nieuwe internationale partnerschap", klinkt het.

De wortels van Pacapime gaan terug tot in 1919 in Leuven. De naam van het productiebedrijf verwijst naar de activiteiten - papier en karton - en de families Pissens-Meurrens. Vandaag produceert het familiebedrijf in Halle vooral voor de Benelux, Frankrijk en Duitsland, met 80 procent van de omzet in de voedingssector.De Spaanse papier- en kartongroep Saica neemt een minderheidsbelang van bijna 25 procent in het Belgische bedrijf. "Dit partnerschap is van groot belang voor Saica, omdat het onze footprint in Noord-Europa vergroot in de groeiende markt voor golfkartonverpakkingen waarin we al leider zijn.", zegt Ramon Alejandro, president van Saica Group.De Spaanse groep heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van 3,3 miljoen ton gerecycleerd papier voor golfkarton. De omzet van de groep kwam in 2022 uit op 4,4 miljard euro. Saica heeft vestigingen in twaalf landen en telt meer dan tienduizend medewerkers.Paul Pissens, de eigenaar van Pacapime en telg van de derde generatie, verwelkomt Saica als investeerder en partner. "Samen zullen onze extra schaalgrootte en expertise aanzienlijke voordelen opleveren voor beide partijen en we zijn enthousiast over het potentieel van dit nieuwe internationale partnerschap", klinkt het.