De daling van het printvolume bij sommige niet-grafische bedrijven leidt tot een toename van het printvolume bij enkele grafische dienstverleners. Dat is meer bepaald het geval bij Speos waarvan de printproductie jaar na jaar toeneemt. Daarom heeft die specialist in transactioneel drukwerk onlangs een vijfde productielijn voor kleurendruk aangekocht: een Océ ColorStream 3000 Z, een compacter model dan de originele CS 3000.

Speos dat in 2001 door bpost overgenomen werd, profileert zich als een 'one-stop-shop' gespecialiseerd in het beheer van bedrijfsdocumenten, zowel op papier als in elektronische vorm. "We hebben een aandeel van 50% op de markt van het transactionele drukwerk dat bedrijven uitbesteden. 20% van de facturen die we beheren, wordt vandaag via elektronische weg verstuurd," zegt Jean-Paul Serneels, commercieel directeur van Speos. De klanten van Speos zijn bedrijven die grote hoeveelheden transactioneel drukwerk versturen, zoals banken, sociale secretariaten, telecombedrijven, enz. "Omdat bedrijven vaststellen dat hun digitale drukvolumes verminderen, geven ze er almaar vaker de voorkeur aan om hun drukwerk uit te besteden." De opmars van de elektronische facturen is zeker niet vreemd aan die ontwikkeling. Speos bijvoorbeeld weet daardoor nieuwe klanten aan te trekken en zijn volumes te verhogen. "Die groei heeft vooral de twee laatste jaren een versnelling gekend. Het bedrijf mag dan wel nieuwe klanten aantrekken, tegelijk mag men niet uit het oog verliezen dat de volumes per klant dalen," geeft Jean-Paul Serneels toe. Om aan de behoeften van de klanten te blijven beantwoorden, diversifieert Speos dan ook in andere projecten, zoals de productie en distributie van autoplaten en inschrijvingsdocumenten of nog een papieren en elektronische oplossing 'easy2mail' voor kleine volumes.

De Océ ColorStream 3000 Z zal tegen half december in het machinepark van Speos geïntegreerd zijn. Het bedrijf beschikte al over twee productielijnen van Kodak en twee van Canon. Speos is overigens niet het enige bedrijf op de markt dat zijn productiecapaciteit uitbreidt. De voorbije week werd een andere ColorStream 3000 Z bij Group Joos geleverd. Die machine moet nieuwe volumes produceren en vult de eerste ColorStream 3000 aan die op de site van Joos-Comsmail in Kessel-Lo opgesteld staat. Comsmail is een onderdeel van de Group Joos (die in Turnhout gevestigd is) dat zich op het beheer van transactionele briefwisseling toelegt.

De daling van het printvolume bij sommige niet-grafische bedrijven leidt tot een toename van het printvolume bij enkele grafische dienstverleners. Dat is meer bepaald het geval bij Speos waarvan de printproductie jaar na jaar toeneemt. Daarom heeft die specialist in transactioneel drukwerk onlangs een vijfde productielijn voor kleurendruk aangekocht: een Océ ColorStream 3000 Z, een compacter model dan de originele CS 3000.Speos dat in 2001 door bpost overgenomen werd, profileert zich als een 'one-stop-shop' gespecialiseerd in het beheer van bedrijfsdocumenten, zowel op papier als in elektronische vorm. "We hebben een aandeel van 50% op de markt van het transactionele drukwerk dat bedrijven uitbesteden. 20% van de facturen die we beheren, wordt vandaag via elektronische weg verstuurd," zegt Jean-Paul Serneels, commercieel directeur van Speos. De klanten van Speos zijn bedrijven die grote hoeveelheden transactioneel drukwerk versturen, zoals banken, sociale secretariaten, telecombedrijven, enz. "Omdat bedrijven vaststellen dat hun digitale drukvolumes verminderen, geven ze er almaar vaker de voorkeur aan om hun drukwerk uit te besteden." De opmars van de elektronische facturen is zeker niet vreemd aan die ontwikkeling. Speos bijvoorbeeld weet daardoor nieuwe klanten aan te trekken en zijn volumes te verhogen. "Die groei heeft vooral de twee laatste jaren een versnelling gekend. Het bedrijf mag dan wel nieuwe klanten aantrekken, tegelijk mag men niet uit het oog verliezen dat de volumes per klant dalen," geeft Jean-Paul Serneels toe. Om aan de behoeften van de klanten te blijven beantwoorden, diversifieert Speos dan ook in andere projecten, zoals de productie en distributie van autoplaten en inschrijvingsdocumenten of nog een papieren en elektronische oplossing 'easy2mail' voor kleine volumes.De Océ ColorStream 3000 Z zal tegen half december in het machinepark van Speos geïntegreerd zijn. Het bedrijf beschikte al over twee productielijnen van Kodak en twee van Canon. Speos is overigens niet het enige bedrijf op de markt dat zijn productiecapaciteit uitbreidt. De voorbije week werd een andere ColorStream 3000 Z bij Group Joos geleverd. Die machine moet nieuwe volumes produceren en vult de eerste ColorStream 3000 aan die op de site van Joos-Comsmail in Kessel-Lo opgesteld staat. Comsmail is een onderdeel van de Group Joos (die in Turnhout gevestigd is) dat zich op het beheer van transactionele briefwisseling toelegt.