Het museum schetst kort de historie van het bedrijf, dat ruim 200 geleden van start ging toen de vijf gebroeders Van In een drukkerij oprichtten in Lier. "Ze treden in de voetsporen van Verhoeven en Le Tellier (1763-1837), de eerste drukkers in de stad. Hun bedrijf groeit en legt zich naast het drukken toe op het uitgeven van boeken en de verkoop ervan in hun boekhandel aan de Grote Markt."

Voor de tentoonstelling is het museum nu op zoek naar "elke snipper papier ooit gedrukt of uitgegeven door Gebroeders Van In en Uitgeverij Joseph Van In & Co". Ook foto's, facturen en brieven zijn welkom, net als elke getuigenis en anekdote over het bedrijf. Ze organiseert daarom een collectiedag op zondag 27 september 2020, van 14 uur tot 17 uur. Alle inbreng wordt direct geregistreerd en gedigitaliseerd.

Het museum schetst kort de historie van het bedrijf, dat ruim 200 geleden van start ging toen de vijf gebroeders Van In een drukkerij oprichtten in Lier. "Ze treden in de voetsporen van Verhoeven en Le Tellier (1763-1837), de eerste drukkers in de stad. Hun bedrijf groeit en legt zich naast het drukken toe op het uitgeven van boeken en de verkoop ervan in hun boekhandel aan de Grote Markt."Voor de tentoonstelling is het museum nu op zoek naar "elke snipper papier ooit gedrukt of uitgegeven door Gebroeders Van In en Uitgeverij Joseph Van In & Co". Ook foto's, facturen en brieven zijn welkom, net als elke getuigenis en anekdote over het bedrijf. Ze organiseert daarom een collectiedag op zondag 27 september 2020, van 14 uur tot 17 uur. Alle inbreng wordt direct geregistreerd en gedigitaliseerd.