Voor het tweede jaar op rij organiseerde VIGC een virtuele hackaton. Voor de editie van 25 en 26 oktober 2021 tekenden meer dan honderd deelnemers present uit verschillende landen. Twaalf teams werkten op twee dagen tijd een project uit. De teams waren heel divers samengesteld: van studenten, over startende ondernemers tot en met anciens van mature internationale bedrijven.

De uitdagingen draaiden rond het schrijven van innovatieve businessplannen voor de labelindustrie, verpakkingen, commercieel drukwerk, media en industrieel printen. Een internationale jury evalueerde de projecten en riep Opinry, de start-up van Julie Dumoulin, uit tot de winnaar van deze editie.

Data en creativiteit

Met Opinry wil Dumoulin toeval en giswerk uit het ontwerpproces van labels en verpakkingen bannen. "Het gaat om weten wat werkt", zegt Julie Dumoulin. "Opinry is een platform waar je als merkeigenaar ontwerpen van verpakkingen kan laten analyseren en optimaliseren volgens de specifieke behoeften van je doelpubliek." Het platform combineert AI-technologie en menselijke meningen. "De combinatie van datagebaseerd design en creativiteit zorgt ervoor dat uw product beter verkoopt, meer naamsbekendheid creëert en uw doelen bereikt", stelt Dumoulin.

De tweede plaats op de European Graphic Arts Hackaton was voor het Panamese team 'Shiprz'. Zij werkten een idee uit om in de e-commercewereld gesponsorde verzendlabels te introduceren. De bronzen medaille was voor de technologische oplossing van 'ScanTheProfile'. Dit Esko-team werkte een cloudgebaseerde technologie uit om onbekende kleurprofielen te achterhalen op basis van een spectrale scan van het afgedrukte voorbeeld.

De laureaten stellen hun oplossingen voor op het VIGC-congres op 9 november 2021 in Mechelen.

Voor het tweede jaar op rij organiseerde VIGC een virtuele hackaton. Voor de editie van 25 en 26 oktober 2021 tekenden meer dan honderd deelnemers present uit verschillende landen. Twaalf teams werkten op twee dagen tijd een project uit. De teams waren heel divers samengesteld: van studenten, over startende ondernemers tot en met anciens van mature internationale bedrijven.De uitdagingen draaiden rond het schrijven van innovatieve businessplannen voor de labelindustrie, verpakkingen, commercieel drukwerk, media en industrieel printen. Een internationale jury evalueerde de projecten en riep Opinry, de start-up van Julie Dumoulin, uit tot de winnaar van deze editie.Met Opinry wil Dumoulin toeval en giswerk uit het ontwerpproces van labels en verpakkingen bannen. "Het gaat om weten wat werkt", zegt Julie Dumoulin. "Opinry is een platform waar je als merkeigenaar ontwerpen van verpakkingen kan laten analyseren en optimaliseren volgens de specifieke behoeften van je doelpubliek." Het platform combineert AI-technologie en menselijke meningen. "De combinatie van datagebaseerd design en creativiteit zorgt ervoor dat uw product beter verkoopt, meer naamsbekendheid creëert en uw doelen bereikt", stelt Dumoulin.De tweede plaats op de European Graphic Arts Hackaton was voor het Panamese team 'Shiprz'. Zij werkten een idee uit om in de e-commercewereld gesponsorde verzendlabels te introduceren. De bronzen medaille was voor de technologische oplossing van 'ScanTheProfile'. Dit Esko-team werkte een cloudgebaseerde technologie uit om onbekende kleurprofielen te achterhalen op basis van een spectrale scan van het afgedrukte voorbeeld.De laureaten stellen hun oplossingen voor op het VIGC-congres op 9 november 2021 in Mechelen.