Lode Uytterschaut, founder Start it @KBC: "Je bedrijf aantrekkelijk kunnen voorstellen aan potentiële klanten of investeerders, verhoogt je kansen op succes aanzienlijk. Onze vorige Demo Days bewijzen dat een goede pitch deuren opent naar nieuw kapitaal of topacceleratoren in het buitenland. Met deze pitchwedsdtrijd moedigen we start-ups aan om de kwaliteit en het potentieel van hun innovaties met zelfvertrouwen uit te dragen." Lode Uytterschaut was één van onze keynote sprekers op Get Smart in Printmedia Business vorig jaar.

Steeds meer vrouwelijke founders

Vijf van de zestien deelnemers aan de Demo Day zijn vrouwelijke ondernemers. Een mooie vooruitgang, vindt Lode Uytterschaut: "Met elke nieuwe batch zien we meer vrouwelijke founders, wat aantoont dat onze inspanningen om hen te bereiken, werken. Als grootste start-up community in België willen we het voortouw nemen en zullen we ook het komende jaar focussen op diversiteit. Gemengde start-up teams doen het beter, dat is wetenschappelijk bewezen."

Accelerator Start it @KBC ondersteunt en promoot innovatief en schaalbaar ondernemerschap en is met zo'n 550 start-ups de grootste start-up community in België. Hiervoor sluit Start it @KBC partnerships met organisaties en bedrijven die zich met dezelfde pay it forward-mentaliteit inzetten. Zo bouwt Start it @KBC aan een ecosysteem en dynamisch netwerk van start-ups, scale-ups, incubatoren, acceleratoren, mentoren, VC's, en expertise partners.

Start it @KBC evolueert, breidt uit en optimaliseert zijn aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. De accelerator heeft hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven, Kortrijk en New York en zet sterk in op internationalisering in Europa en de Verenigde Staten. Start it @KBC maakt deel uit van Global Accelerator Network (GAN).

Start-ups met een innovatief business-idee kunnen dat het hele jaar door indienen via de website. Drie keer per jaar pitchen de geselecteerde startup-founders hun idee voor een professionele jury. De start-ups komen uit alle sectoren. Grafisch Nieuws moedigt start-ups uit de brede communicatie-industrie aan om projecten in te dienen.

Start-up Staenis is de winnaar van de Start it @KBC Award die vorige donderdag werd uitgereikt tijdens de Demo Day. De aanwezige CEO's en investeerders stemden in de zaal voor de Publieksprijs. Die ging naar Inmanta. Staeinis is een start-up uit Kortrijk die een innovatief rooster in kunststof ontwikkelde voor de bouwsector. Dankzij het Staenis-rooster kunnen doe-het-zelvers en professionals in een mum van tijd een kwalitatieve en schadevrije dekvloer, of chape, plaatsen. Inmanta zorgt ervoor dat telecom-operatoren hun diensten sneller en flexibeler naar de markt kunnen brengen. De overkoepelende service orchestrator automatiseert en stroomlijnt het volledige operationele proces.

Meer informatie: www.startit.be

Lode Uytterschaut, founder Start it @KBC: "Je bedrijf aantrekkelijk kunnen voorstellen aan potentiële klanten of investeerders, verhoogt je kansen op succes aanzienlijk. Onze vorige Demo Days bewijzen dat een goede pitch deuren opent naar nieuw kapitaal of topacceleratoren in het buitenland. Met deze pitchwedsdtrijd moedigen we start-ups aan om de kwaliteit en het potentieel van hun innovaties met zelfvertrouwen uit te dragen." Lode Uytterschaut was één van onze keynote sprekers op Get Smart in Printmedia Business vorig jaar.Steeds meer vrouwelijke foundersVijf van de zestien deelnemers aan de Demo Day zijn vrouwelijke ondernemers. Een mooie vooruitgang, vindt Lode Uytterschaut: "Met elke nieuwe batch zien we meer vrouwelijke founders, wat aantoont dat onze inspanningen om hen te bereiken, werken. Als grootste start-up community in België willen we het voortouw nemen en zullen we ook het komende jaar focussen op diversiteit. Gemengde start-up teams doen het beter, dat is wetenschappelijk bewezen."Accelerator Start it @KBC ondersteunt en promoot innovatief en schaalbaar ondernemerschap en is met zo'n 550 start-ups de grootste start-up community in België. Hiervoor sluit Start it @KBC partnerships met organisaties en bedrijven die zich met dezelfde pay it forward-mentaliteit inzetten. Zo bouwt Start it @KBC aan een ecosysteem en dynamisch netwerk van start-ups, scale-ups, incubatoren, acceleratoren, mentoren, VC's, en expertise partners.Start it @KBC evolueert, breidt uit en optimaliseert zijn aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. De accelerator heeft hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven, Kortrijk en New York en zet sterk in op internationalisering in Europa en de Verenigde Staten. Start it @KBC maakt deel uit van Global Accelerator Network (GAN).Start-ups met een innovatief business-idee kunnen dat het hele jaar door indienen via de website. Drie keer per jaar pitchen de geselecteerde startup-founders hun idee voor een professionele jury. De start-ups komen uit alle sectoren. Grafisch Nieuws moedigt start-ups uit de brede communicatie-industrie aan om projecten in te dienen.Start-up Staenis is de winnaar van de Start it @KBC Award die vorige donderdag werd uitgereikt tijdens de Demo Day. De aanwezige CEO's en investeerders stemden in de zaal voor de Publieksprijs. Die ging naar Inmanta. Staeinis is een start-up uit Kortrijk die een innovatief rooster in kunststof ontwikkelde voor de bouwsector. Dankzij het Staenis-rooster kunnen doe-het-zelvers en professionals in een mum van tijd een kwalitatieve en schadevrije dekvloer, of chape, plaatsen. Inmanta zorgt ervoor dat telecom-operatoren hun diensten sneller en flexibeler naar de markt kunnen brengen. De overkoepelende service orchestrator automatiseert en stroomlijnt het volledige operationele proces.Meer informatie: www.startit.be