In totaal werden in 2018 in het VK 190,9 miljoen boeken verkocht. Dat is een groei van 2,1% in waarde en 0,3% in volume.

In totaal werden dus 190,9 miljoen boeken verkocht, goed voor een omzet van 1,63 miljard pond. Of een stijging van de omzet met 34 miljoen pond en een meerverkoop van 627.000 boeken ten opzichte van 2017.

De grootste hit van het jaar was Becoming, de autobiografie van de voormalige Amerikaanse eerste dame Michelle Obama, die alleen al 7,7 miljoen pond opleverde.

"Na enkele jaren van onheil en somberheid door de komst van het e-boek is duidelijk geworden dat een afname van de vraag naar gedrukte boeken eigenlijk hoogst onwaarschijnlijk is. Mensen willen datgene wat ze lezen doorgeven en ze willen aantrekkelijke stukken in de schappen hebben," zegt een medewerkster van boekdrukker Clays, een bedrijf dat ondermeer beschikt over een nieuwe HP PageWide T490HD inkjet rotatiepers.

"Deze consistente opleving voor boeken zou geweldig nieuws moeten zijn voor drukkers en is een kans om uitgevers nog meer te informeren over nieuwe afwerkingsmogelijkheden en technieken die ze kunnen gebruiken om hun boeken echt in de schappen te laten opvallen," besluit onze collega van PrintWeek.

Bron: PrintWeek

In totaal werden in 2018 in het VK 190,9 miljoen boeken verkocht. Dat is een groei van 2,1% in waarde en 0,3% in volume. In totaal werden dus 190,9 miljoen boeken verkocht, goed voor een omzet van 1,63 miljard pond. Of een stijging van de omzet met 34 miljoen pond en een meerverkoop van 627.000 boeken ten opzichte van 2017.De grootste hit van het jaar was Becoming, de autobiografie van de voormalige Amerikaanse eerste dame Michelle Obama, die alleen al 7,7 miljoen pond opleverde."Na enkele jaren van onheil en somberheid door de komst van het e-boek is duidelijk geworden dat een afname van de vraag naar gedrukte boeken eigenlijk hoogst onwaarschijnlijk is. Mensen willen datgene wat ze lezen doorgeven en ze willen aantrekkelijke stukken in de schappen hebben," zegt een medewerkster van boekdrukker Clays, een bedrijf dat ondermeer beschikt over een nieuwe HP PageWide T490HD inkjet rotatiepers."Deze consistente opleving voor boeken zou geweldig nieuws moeten zijn voor drukkers en is een kans om uitgevers nog meer te informeren over nieuwe afwerkingsmogelijkheden en technieken die ze kunnen gebruiken om hun boeken echt in de schappen te laten opvallen," besluit onze collega van PrintWeek.Bron: PrintWeek