De kalender - tevens een verzameling art prints - werd ontworpen door Annelies Vanoost en uitgegeven door Stockmans Kalenders. Ook de Studentenprijs ging naar ons land: van de vier deelnemende opleidingen werd Artevelde Hogeschool Gent tot winnaar gekozen. Studenten Dhoe Thimothy en Olivier Moeyaert wonnen de prijs met 'De Ontdekkingsreizigerkaart'.

Ruim honderd bezoekers kwamen vorige week naar de bekendmaking van de prijswinnaars. Philippe Van Ongevalle, directeur-generaal van Febelgra, reikte er de Febelgra-prijs uit aan ontwerpster Like Mouton, voor haar Bureelkalender, uitgegeven door L.Capitan. Namens de Nederlandse branchevereniging overhandigde voorzitter Cees Verweij de KVGO-prijs aan Totdrukwerk en VdR druk&print voor hun kalender "Laat je voeden en inspireren!", ontworpen door Doks ontwerpbureau.

De Typografie-prijs werd uitgereikt aan Geeke Voortman van ontwerpbureau Wie Maakt Het. Zij werkte voor haar Design-Agenda samen met Gianotten Printed Media. Voor de KW Publieksprijs ontving het tijdloze kalenderboek 365+1 Days van Stichting Print via internet de meeste stemmen: "Dankzij Stichting Print heeft de grafische én creatieve industrie een boek om trots op te zijn."

Bij het in ontvangst nemen van de KW Award stond Bruno Devos van Stockmans Kalenders stil bij de aanslagen in Brussel die twee jaar eerder op dezelfde dag hadden plaatsgevonden. Devos deed een emotionele oproep om met de schoonheid van de kunst, ook in drukwerk, een tegenwicht te bieden aan de uitdagingen in de wereld. De kunstwerken in zijn eigen Paperwork 2018 was daaraan een bijdrage. Devos: "Ik weet voor 100 procent zeker dat er een toekomst is voor bijzondere kalenders en agenda's." Daar sloten andere sprekers tijdens de uitreiking zich graag bij aan.

De Kalenderwedstrijd vraagt aandacht voor bijzonder drukwerk. Kalenders en agenda's zijn daarbij het uitgangspunt. De jaarlijkse competitie ontving dit jaar 56 inzendingen uit Nederland en België. Volgens de vakjury kan 2018 zowel in kwantiteit als in kwaliteit als "een goed kalenderjaar" worden aangemerkt.

De kalender - tevens een verzameling art prints - werd ontworpen door Annelies Vanoost en uitgegeven door Stockmans Kalenders. Ook de Studentenprijs ging naar ons land: van de vier deelnemende opleidingen werd Artevelde Hogeschool Gent tot winnaar gekozen. Studenten Dhoe Thimothy en Olivier Moeyaert wonnen de prijs met 'De Ontdekkingsreizigerkaart'.Ruim honderd bezoekers kwamen vorige week naar de bekendmaking van de prijswinnaars. Philippe Van Ongevalle, directeur-generaal van Febelgra, reikte er de Febelgra-prijs uit aan ontwerpster Like Mouton, voor haar Bureelkalender, uitgegeven door L.Capitan. Namens de Nederlandse branchevereniging overhandigde voorzitter Cees Verweij de KVGO-prijs aan Totdrukwerk en VdR druk&print voor hun kalender "Laat je voeden en inspireren!", ontworpen door Doks ontwerpbureau.De Typografie-prijs werd uitgereikt aan Geeke Voortman van ontwerpbureau Wie Maakt Het. Zij werkte voor haar Design-Agenda samen met Gianotten Printed Media. Voor de KW Publieksprijs ontving het tijdloze kalenderboek 365+1 Days van Stichting Print via internet de meeste stemmen: "Dankzij Stichting Print heeft de grafische én creatieve industrie een boek om trots op te zijn."Bij het in ontvangst nemen van de KW Award stond Bruno Devos van Stockmans Kalenders stil bij de aanslagen in Brussel die twee jaar eerder op dezelfde dag hadden plaatsgevonden. Devos deed een emotionele oproep om met de schoonheid van de kunst, ook in drukwerk, een tegenwicht te bieden aan de uitdagingen in de wereld. De kunstwerken in zijn eigen Paperwork 2018 was daaraan een bijdrage. Devos: "Ik weet voor 100 procent zeker dat er een toekomst is voor bijzondere kalenders en agenda's." Daar sloten andere sprekers tijdens de uitreiking zich graag bij aan.De Kalenderwedstrijd vraagt aandacht voor bijzonder drukwerk. Kalenders en agenda's zijn daarbij het uitgangspunt. De jaarlijkse competitie ontving dit jaar 56 inzendingen uit Nederland en België. Volgens de vakjury kan 2018 zowel in kwantiteit als in kwaliteit als "een goed kalenderjaar" worden aangemerkt.