Er zouden daarbij 74 van de 400 jobs verdwijnen. De reden is volgens het management de Covid-19-pandemie waardoor de marktsituatie is verslechterd en de capaciteit niet meer in evenwicht is met de vraag. De papierfabriek produceert 55.000 ton papier/jaar op 4 machines.

De geschiedenis van de traditierijke Stoneywood Paper Mill in Aberdeenshire in het noordoosten van Schotland gaat terug tot 1770. De fabriek werd als gevolg van de moeilijkheden van Arjowiggins en na een management buyout in september vorig jaar onder leiding van managing director Jonathan Mitchell, ondergebracht in een nieuwe holdingmaatschappij.

Er zouden daarbij 74 van de 400 jobs verdwijnen. De reden is volgens het management de Covid-19-pandemie waardoor de marktsituatie is verslechterd en de capaciteit niet meer in evenwicht is met de vraag. De papierfabriek produceert 55.000 ton papier/jaar op 4 machines.De geschiedenis van de traditierijke Stoneywood Paper Mill in Aberdeenshire in het noordoosten van Schotland gaat terug tot 1770. De fabriek werd als gevolg van de moeilijkheden van Arjowiggins en na een management buyout in september vorig jaar onder leiding van managing director Jonathan Mitchell, ondergebracht in een nieuwe holdingmaatschappij.