Het project kreeg niet de Europese financiering waarvoor het zich kandidaat gesteld had. De twee partners laten echter verstaan dat ze het project wegens de huidige kosten hoe dan ook hadden stopgezet, zelfs als er overheidsmiddelen beschikbaar waren geweest.

Stora Enso en Neste Oil werkten sinds 2007 samen in dit project. Van 2009 tot 2011 werden er op de site van de papierfabriek Varkaus productietests uitgevoerd waarbij biomassa uit de bosbouw als grondstof gebruikt werd. Op technisch vlak waren de tests overtuigend, maar de overstap naar de industriële productie (er was sprake van 100.000 ton brandstof per jaar) lijkt in de huidige omstandigheden te onzeker.

De twee partners blijven wel verder samenwerken in andere projecten rond bioproductie.

Het project kreeg niet de Europese financiering waarvoor het zich kandidaat gesteld had. De twee partners laten echter verstaan dat ze het project wegens de huidige kosten hoe dan ook hadden stopgezet, zelfs als er overheidsmiddelen beschikbaar waren geweest.Stora Enso en Neste Oil werkten sinds 2007 samen in dit project. Van 2009 tot 2011 werden er op de site van de papierfabriek Varkaus productietests uitgevoerd waarbij biomassa uit de bosbouw als grondstof gebruikt werd. Op technisch vlak waren de tests overtuigend, maar de overstap naar de industriële productie (er was sprake van 100.000 ton brandstof per jaar) lijkt in de huidige omstandigheden te onzeker.De twee partners blijven wel verder samenwerken in andere projecten rond bioproductie.