Stora Enso plant nog andere maatregelen: in Hylte (Zweden) wordt een machine voor krantenpapier stilgelegd; in het Poolse Ostroleka wordt een kartonmachine stilgelegd; en in Ruovesi (Finland) wordt een fabriek voor golfkarton gesloten. Andere rationaliseringsmaatregelen treffen de fabrieken van de groep in die twee laatste landen. Bij de herstructurering worden in totaal 520 banen geschrapt en dat moet de papierproducent in staat stellen om jaarlijks 36 miljoen euro te besparen.

De fabriek van Stora Enso in Langerbrugge, waar krantenpapier vervaardigd wordt en waar meer dan 400 mensen werken, wordt niet door de maatregelen getroffen. Stora Enso onderzoekt echter wel de mogelijkheid om zijn fabriek in Corbehem, dicht bij Douai en niet ver van de Belgisch-Franse grens, te verkopen. Die fabriek waar nu ongeveer 300 mensen werken, heeft een jaarcapaciteit van 330.000 ton LWC-papier. Twee van de drie productielijnen van de fabriek waren in 2006 al gesloten.

UPM, de grootste concurrent van Stora Enso, overweegt op zijn beurt ook om nog meer banen te schrappen en vestigingen te sluiten. Die denkoefening volgt na de aankondiging van kwartaalresultaten die onder de verwachtingen bleven. De omzet over het derde trimester was wel stabiel (- 1%), maar in vergelijking met dezelfde periode van 2011 is het exploitatieresultaat (EBITDA) met 8% gedaald tot 305 miljoen euro. De papierafdeling, die goed is voor bijna 70% van de activiteiten van de groep, heeft een operationeel verlies van 7 miljoen euro geleden. De verklaring daarvoor is haast volledig te zoeken in de daling van de vraag in Europa.

Het lijkt erop dat de zware herstructurering op het gebied van het kranten- en tijdschriftenpapier die vorig jaar na de overname van Myllykoski doorgevoerd werd, het probleem van de overcapaciteit niet helemaal uit de wereld heeft kunnen helpen.

Stora Enso plant nog andere maatregelen: in Hylte (Zweden) wordt een machine voor krantenpapier stilgelegd; in het Poolse Ostroleka wordt een kartonmachine stilgelegd; en in Ruovesi (Finland) wordt een fabriek voor golfkarton gesloten. Andere rationaliseringsmaatregelen treffen de fabrieken van de groep in die twee laatste landen. Bij de herstructurering worden in totaal 520 banen geschrapt en dat moet de papierproducent in staat stellen om jaarlijks 36 miljoen euro te besparen. De fabriek van Stora Enso in Langerbrugge, waar krantenpapier vervaardigd wordt en waar meer dan 400 mensen werken, wordt niet door de maatregelen getroffen. Stora Enso onderzoekt echter wel de mogelijkheid om zijn fabriek in Corbehem, dicht bij Douai en niet ver van de Belgisch-Franse grens, te verkopen. Die fabriek waar nu ongeveer 300 mensen werken, heeft een jaarcapaciteit van 330.000 ton LWC-papier. Twee van de drie productielijnen van de fabriek waren in 2006 al gesloten. UPM, de grootste concurrent van Stora Enso, overweegt op zijn beurt ook om nog meer banen te schrappen en vestigingen te sluiten. Die denkoefening volgt na de aankondiging van kwartaalresultaten die onder de verwachtingen bleven. De omzet over het derde trimester was wel stabiel (- 1%), maar in vergelijking met dezelfde periode van 2011 is het exploitatieresultaat (EBITDA) met 8% gedaald tot 305 miljoen euro. De papierafdeling, die goed is voor bijna 70% van de activiteiten van de groep, heeft een operationeel verlies van 7 miljoen euro geleden. De verklaring daarvoor is haast volledig te zoeken in de daling van de vraag in Europa. Het lijkt erop dat de zware herstructurering op het gebied van het kranten- en tijdschriftenpapier die vorig jaar na de overname van Myllykoski doorgevoerd werd, het probleem van de overcapaciteit niet helemaal uit de wereld heeft kunnen helpen.