De papierproducent Stora Enso kondigde begin februari een plan aan om zijn fabriek in het Zweedse Kvarnsveden te reorganiseren. Daarbij neemt het bedrijf een van de drie papiermachines definitief uit gebruik. 140 van de 525 medewerkers zouden hun baan verliezen. Uiteindelijk zou het plan een jaarlijkse besparing van 12 miljoen euro moeten opleveren.

De papiermachine die stilgelegd wordt, heeft een jaarcapaciteit van 100.000 ton (ongestreken SC-papier). De machine zou tegen het einde van het tweede trimester van 2017 uit gebruik genomen worden.

In een persbericht geeft Kati ter Horst, ondervoorzitter van de papierafdeling bij Stora Enso, meer uitleg: "We zijn van plan om de papierfabriek Kvarnsveden te reorganiseren om haar concurrentiepositie op een papiermarkt die een structurele achteruitgang kent, veilig te stellen. Dat plan voorziet de definitieve stillegging van de machine PM 8 die wegens haar kleine omvang en technische leeftijd jammer genoeg niet meer kan concurreren in de huidige marktsituatie." De fabriek van Kvarnsveden blijft wel op de twee overige machines produceren, de PM10 voor verbeterd krantenpapier en de PM12 voor SC-papier.

De papierproducent Stora Enso kondigde begin februari een plan aan om zijn fabriek in het Zweedse Kvarnsveden te reorganiseren. Daarbij neemt het bedrijf een van de drie papiermachines definitief uit gebruik. 140 van de 525 medewerkers zouden hun baan verliezen. Uiteindelijk zou het plan een jaarlijkse besparing van 12 miljoen euro moeten opleveren.De papiermachine die stilgelegd wordt, heeft een jaarcapaciteit van 100.000 ton (ongestreken SC-papier). De machine zou tegen het einde van het tweede trimester van 2017 uit gebruik genomen worden.In een persbericht geeft Kati ter Horst, ondervoorzitter van de papierafdeling bij Stora Enso, meer uitleg: "We zijn van plan om de papierfabriek Kvarnsveden te reorganiseren om haar concurrentiepositie op een papiermarkt die een structurele achteruitgang kent, veilig te stellen. Dat plan voorziet de definitieve stillegging van de machine PM 8 die wegens haar kleine omvang en technische leeftijd jammer genoeg niet meer kan concurreren in de huidige marktsituatie." De fabriek van Kvarnsveden blijft wel op de twee overige machines produceren, de PM10 voor verbeterd krantenpapier en de PM12 voor SC-papier.