De PM1 zou op het einde van het eerste kwartaal van 2014 worden stilgelegd. De verwachte sluiting gaat 90 banen kosten, en betekent een inkrimping van 2 % van de totale Europese capaciteit van gestreken papier op basis van mechanische pulp.

Stora Enso wijst de structurele zwakke in de vraag naar tijdschriftenpapier in Europa als oorzaak aan. Stora Enso onderhandelt ook nog over de sluiting van zijn Corbehem LWC papierfabriek in Frankrijk met een capaciteit van 330.000 ton. De Franse vakbonden verwachten dat die eind juni dicht gaat.

De PM1 zou op het einde van het eerste kwartaal van 2014 worden stilgelegd. De verwachte sluiting gaat 90 banen kosten, en betekent een inkrimping van 2 % van de totale Europese capaciteit van gestreken papier op basis van mechanische pulp. Stora Enso wijst de structurele zwakke in de vraag naar tijdschriftenpapier in Europa als oorzaak aan. Stora Enso onderhandelt ook nog over de sluiting van zijn Corbehem LWC papierfabriek in Frankrijk met een capaciteit van 330.000 ton. De Franse vakbonden verwachten dat die eind juni dicht gaat.