Stora Enso heeft een procedure opgestart om vier papierfabrieken te verkopen. De productievestigingen in kwestie zijn: Anjala (Finland), Hylte en Nymölla (Zweden) en Maxau (Duitsland). Dat betekent dat de beursgenoteerde groep een groot deel van zijn papieractiviteiten afstoot. De Belgische site in Langerbrugge blijft deel uitmaken van de groep.

De Fins-Zweedse papiermaker heeft geen termijn vastgelegd om het verkoopproces af te ronden. Wel heeft het bedrijf zich voorgenomen om nieuwe eigenaars te zoeken die de werknemers op de sites een toekomst op lange termijn kunnen garanderen. Volgens Stora Enso heeft de start van de verkoopprocedure geen onmiddellijk effect op zijn papieractiviteiten en zullen de klanten hun leveringen blijven ontvangen.

Focus op verpakkingen

Voor Stora Enso is papier geen strategische groeisector, in tegenstelling tot verpakkingen. "Door het overgrote deel van onze papieractiviteiten te verkopen, zijn we in staat om ons beter te concentreren op de strategische groeidomeinen die we gekozen hebben, namelijk hernieuwbare verpakkingen, bouwoplossingen en innovaties op het vlak van biomaterialen", zegt Annica Bresky, voorzitter en CEO van Stora Enso.

Stora Enso bezit vijf productiesites voor papier die door verkoop-, beheer- en administratieve eenheden ondersteund worden. In totaal telt de papierafdeling ongeveer 2.200 medewerkers. In 2021 boekte die afdeling een omzet van 1,7 miljard euro.

Stora Enso heeft een procedure opgestart om vier papierfabrieken te verkopen. De productievestigingen in kwestie zijn: Anjala (Finland), Hylte en Nymölla (Zweden) en Maxau (Duitsland). Dat betekent dat de beursgenoteerde groep een groot deel van zijn papieractiviteiten afstoot. De Belgische site in Langerbrugge blijft deel uitmaken van de groep.De Fins-Zweedse papiermaker heeft geen termijn vastgelegd om het verkoopproces af te ronden. Wel heeft het bedrijf zich voorgenomen om nieuwe eigenaars te zoeken die de werknemers op de sites een toekomst op lange termijn kunnen garanderen. Volgens Stora Enso heeft de start van de verkoopprocedure geen onmiddellijk effect op zijn papieractiviteiten en zullen de klanten hun leveringen blijven ontvangen.Voor Stora Enso is papier geen strategische groeisector, in tegenstelling tot verpakkingen. "Door het overgrote deel van onze papieractiviteiten te verkopen, zijn we in staat om ons beter te concentreren op de strategische groeidomeinen die we gekozen hebben, namelijk hernieuwbare verpakkingen, bouwoplossingen en innovaties op het vlak van biomaterialen", zegt Annica Bresky, voorzitter en CEO van Stora Enso.Stora Enso bezit vijf productiesites voor papier die door verkoop-, beheer- en administratieve eenheden ondersteund worden. In totaal telt de papierafdeling ongeveer 2.200 medewerkers. In 2021 boekte die afdeling een omzet van 1,7 miljard euro.