Het beursgenoteerde Stratasys, dat zich in 3D-printoplossingen op basis van polymeren gespecialiseerd heeft, stelt twee nieuwe 3D PolyJet printers voor: de Stratasys J35 Pro en de Stratasys J55 Prime. Het bedrijf brengt eveneens twee nieuwe softwareoplossingen uit om realistische ontwerpen en prototypes van verpakkingen te maken.

De J35 is de eerste deskprinter van Stratasys (die met verscheidene materialen werkt) waarmee modellen en prototypes met het oog op tests gecreëerd kunnen worden. De machine kan met tot drie materialen werken zodat op één platform stukken in één enkel materiaal of in meerdere materialen vervaardigd kunnen worden. De 3D-printer J35 print in grijsgradaties en maakt het mogelijk om de vulling van de verpakking te simuleren.

De compacte J55 Prime werkt niet alleen in kleur, maar maakt het met polyvalente materialen ook mogelijk om teksten of tastbare structuren aan te brengen.

Prototypes, echter dan echt

Gebruikers van het programma GrabCAD print kunnen hun ontwerpen op basis van CAD- of 3MF-bestanden invoeren. De nieuwe verpakkingsoplossing van Stratasys stelt ontwerpers in staat om complexe, transparante of gekleurde verpakkingsprototypes te vervaardigen die heel precies de eindverpakking simuleren. Ook structuureffecten zijn mogelijk. Daardoor kunnen bijvoorbeeld glazen flessen gesimuleerd worden met 'etiketten' die tekst en beeld vermengen (zoals een grafisch 2D-etiket). De ontwerpers kunnen ook producten of gesimuleerde vullingen integreren, zoals cosmetica of vloeistoffen.

"De hyperrealistische modellen maken het concept voor onze klanten heel reëel zodat sneller beslist kan worden. We zijn ver verwijderd van de fletse, witte modellen die we voor de 3D-print realiseerden. Vandaag zijn de mogelijkheden onbeperkt", verklaarde Jeremy Garrand, directeur marktontwikkeling, ontwerp en R&D bij Quadpack, een internationale leverancier van verpakkingen uit Barcelona.

Het beursgenoteerde Stratasys, dat zich in 3D-printoplossingen op basis van polymeren gespecialiseerd heeft, stelt twee nieuwe 3D PolyJet printers voor: de Stratasys J35 Pro en de Stratasys J55 Prime. Het bedrijf brengt eveneens twee nieuwe softwareoplossingen uit om realistische ontwerpen en prototypes van verpakkingen te maken.De J35 is de eerste deskprinter van Stratasys (die met verscheidene materialen werkt) waarmee modellen en prototypes met het oog op tests gecreëerd kunnen worden. De machine kan met tot drie materialen werken zodat op één platform stukken in één enkel materiaal of in meerdere materialen vervaardigd kunnen worden. De 3D-printer J35 print in grijsgradaties en maakt het mogelijk om de vulling van de verpakking te simuleren. De compacte J55 Prime werkt niet alleen in kleur, maar maakt het met polyvalente materialen ook mogelijk om teksten of tastbare structuren aan te brengen.Gebruikers van het programma GrabCAD print kunnen hun ontwerpen op basis van CAD- of 3MF-bestanden invoeren. De nieuwe verpakkingsoplossing van Stratasys stelt ontwerpers in staat om complexe, transparante of gekleurde verpakkingsprototypes te vervaardigen die heel precies de eindverpakking simuleren. Ook structuureffecten zijn mogelijk. Daardoor kunnen bijvoorbeeld glazen flessen gesimuleerd worden met 'etiketten' die tekst en beeld vermengen (zoals een grafisch 2D-etiket). De ontwerpers kunnen ook producten of gesimuleerde vullingen integreren, zoals cosmetica of vloeistoffen. "De hyperrealistische modellen maken het concept voor onze klanten heel reëel zodat sneller beslist kan worden. We zijn ver verwijderd van de fletse, witte modellen die we voor de 3D-print realiseerden. Vandaag zijn de mogelijkheden onbeperkt", verklaarde Jeremy Garrand, directeur marktontwikkeling, ontwerp en R&D bij Quadpack, een internationale leverancier van verpakkingen uit Barcelona.