De Franse groep Stratus Packaging, die in Viriat gevestigd is (de regio Auvergne-Rhône-Alpes), heeft zijn concurrent Décomatic overgenomen. Die laatste is gespecialiseerd in de productie van etiketten en veiligheidsverpakkingen. Het familiebedrijf Décomatic ligt in La Verpillère (Isère) op een honderdtal kilometer van Stratus Packaging. Het bedrijf telt 112 medewerkers en boekt een omzet van 18 miljoen euro. Décomatic produceert veiligheidsetiketten onder andere voor de autosector, maar ook voor smeermiddelen, gasflessen, speciale chemicaliën, medische producten, planten, parafarmacie en cosmetica ... Het productaanbod is sterk gediversifieerd: sleeves, zelfklevende etiketten, boekjes, veiligheidszakjes, enzovoort. Om de productie in goede banen te leiden, beschikt Décomatic over negen druklijnen (zowel digitale als flexolijnen).

Door de overname van Décomatic heeft Stratus Packaging nu acht productievestigingen in Frankrijk en Zwitserland, 462 medewerkers en een omzet van 90 miljoen euro. Stratus Packaging, dat als een van de grootste Europese etikettenproducenten bekend staat, was tot nu toe vooral actief in de grote, traditionele sectoren (landbouw-voeding, dranken, farmacie, cosmetica). Décomatic brengt nu zijn knowhow op het vlak van nicheproducten mee, zoals medische verpakkingen. Voor de overname van Décomatic beschikte Stratus Packaging al over 49 druklijnen (flexo, zeefdruk, offset, digitaal) voor uiteenlopende producten, zoals zelfklevende etiketten, IML-etiketten, meerlagige etiketten en RFID. De nieuwe industriële eenheid kan nu jaarlijks 70 miljoen m² materiaal verwerken.

"Gedroomde complementariteit"

Volgens Stratus Packaging ontstaat door de overname van Décomatic een industriële eenheid waarin de twee partijen perfect complementair zijn, en die een productenwaaier voor heel uiteenlopende sectoren kan aanbieden. "Beide partijen hechten veel belang aan innovatie en dienstverlening en hebben een doorgedreven knowhow op het vlak van de druk- en afwerkingstechnieken. Tegelijk stellen ze beiden alles in het werk om zo goed mogelijk aan de verwachtingen van hun klanten te voldoen", kunnen we lezen in het bericht van Stratus Packaging.

"Onze bedrijven, twee familiebedrijven, delen dezelfde fundamentele waarden en een uitgesproken wil om zich met ambitie, nederigheid en enthousiasme te scharen achter een gemeenschappelijk doel om te groeien en te innoveren", verklaart Isidore Leiser, de CEO van Stratus Packaging. Jean-Luc Allègre, de CEO van Décomatic, onderstreept van zijn kant: "Décomatic kan nu op een belangrijke bondgenoot in de sector van de zelfklevende etiketten rekenen om zijn positie te versterken en zijn bestaan te verzekeren".

De Franse groep Stratus Packaging, die in Viriat gevestigd is (de regio Auvergne-Rhône-Alpes), heeft zijn concurrent Décomatic overgenomen. Die laatste is gespecialiseerd in de productie van etiketten en veiligheidsverpakkingen. Het familiebedrijf Décomatic ligt in La Verpillère (Isère) op een honderdtal kilometer van Stratus Packaging. Het bedrijf telt 112 medewerkers en boekt een omzet van 18 miljoen euro. Décomatic produceert veiligheidsetiketten onder andere voor de autosector, maar ook voor smeermiddelen, gasflessen, speciale chemicaliën, medische producten, planten, parafarmacie en cosmetica ... Het productaanbod is sterk gediversifieerd: sleeves, zelfklevende etiketten, boekjes, veiligheidszakjes, enzovoort. Om de productie in goede banen te leiden, beschikt Décomatic over negen druklijnen (zowel digitale als flexolijnen).Door de overname van Décomatic heeft Stratus Packaging nu acht productievestigingen in Frankrijk en Zwitserland, 462 medewerkers en een omzet van 90 miljoen euro. Stratus Packaging, dat als een van de grootste Europese etikettenproducenten bekend staat, was tot nu toe vooral actief in de grote, traditionele sectoren (landbouw-voeding, dranken, farmacie, cosmetica). Décomatic brengt nu zijn knowhow op het vlak van nicheproducten mee, zoals medische verpakkingen. Voor de overname van Décomatic beschikte Stratus Packaging al over 49 druklijnen (flexo, zeefdruk, offset, digitaal) voor uiteenlopende producten, zoals zelfklevende etiketten, IML-etiketten, meerlagige etiketten en RFID. De nieuwe industriële eenheid kan nu jaarlijks 70 miljoen m² materiaal verwerken.Volgens Stratus Packaging ontstaat door de overname van Décomatic een industriële eenheid waarin de twee partijen perfect complementair zijn, en die een productenwaaier voor heel uiteenlopende sectoren kan aanbieden. "Beide partijen hechten veel belang aan innovatie en dienstverlening en hebben een doorgedreven knowhow op het vlak van de druk- en afwerkingstechnieken. Tegelijk stellen ze beiden alles in het werk om zo goed mogelijk aan de verwachtingen van hun klanten te voldoen", kunnen we lezen in het bericht van Stratus Packaging."Onze bedrijven, twee familiebedrijven, delen dezelfde fundamentele waarden en een uitgesproken wil om zich met ambitie, nederigheid en enthousiasme te scharen achter een gemeenschappelijk doel om te groeien en te innoveren", verklaart Isidore Leiser, de CEO van Stratus Packaging. Jean-Luc Allègre, de CEO van Décomatic, onderstreept van zijn kant: "Décomatic kan nu op een belangrijke bondgenoot in de sector van de zelfklevende etiketten rekenen om zijn positie te versterken en zijn bestaan te verzekeren".