Om op Europese schaal een grote speler op het vlak van zelfklevende etiketten te worden, heeft Stratus Packaging met de overname van het Zwitserse Koch AG een belangrijke strategische stap gezet. Koch, dat in 1928 werd opgericht, telt 38 medewerkers en is gespecialiseerd in zelfklevende etiketten met een hoogwaardige afwerking.

Complementaire knowhow

Volgens Isidore Leiser, de oprichter en algemeen directeur van Stratus Packaging, past de overname in "onze ambitie om voor alle printoplossingen een referentiegroep uit te bouwen en daarbij gebruik te maken van de jarenlange knowhow van Koch AG op het vlak van hoogwaardige afwerkingstoepassingen." Thomas Borter, de huidige directeur van Koch AG en nu ook CEO van de Zwitserse dochteronderneming, is ervan overtuigd dat de twee partijen een complementaire knowhow hebben en dat dit de groep een nieuwe dimensie zal geven. De operatie stelt Stratus Packaging in staat om zijn strategie - uitgroeien tot een internationale speler op het vlak van zelfklevende etiketten - voort te zetten. Stratus Packaging is al sinds 2014 op de Zwitserse markt aanwezig.

Zeven productiesites

Stratus Packaging boekt nu een omzet van zestig miljoen euro met 350 medewerkers. De groep heeft nu in Europa zeven productiesites voor etiketten, sleeves en IML. Die producten zijn voor uiteenlopende sectoren bestemd (voedingsindustrie, cosmetica, farmacie...). Door de overname van Koch AG krijgt Stratus Packaging er een nieuwe industriële site bij die met moderne productiemachines (flexo en digitaal) uitgerust is en die talrijke afwerkingstoepassingen kan aanbieden (vergulden, koud- en warmstempelen, zeefdruk en reliëfvernis).

Om op Europese schaal een grote speler op het vlak van zelfklevende etiketten te worden, heeft Stratus Packaging met de overname van het Zwitserse Koch AG een belangrijke strategische stap gezet. Koch, dat in 1928 werd opgericht, telt 38 medewerkers en is gespecialiseerd in zelfklevende etiketten met een hoogwaardige afwerking.Volgens Isidore Leiser, de oprichter en algemeen directeur van Stratus Packaging, past de overname in "onze ambitie om voor alle printoplossingen een referentiegroep uit te bouwen en daarbij gebruik te maken van de jarenlange knowhow van Koch AG op het vlak van hoogwaardige afwerkingstoepassingen." Thomas Borter, de huidige directeur van Koch AG en nu ook CEO van de Zwitserse dochteronderneming, is ervan overtuigd dat de twee partijen een complementaire knowhow hebben en dat dit de groep een nieuwe dimensie zal geven. De operatie stelt Stratus Packaging in staat om zijn strategie - uitgroeien tot een internationale speler op het vlak van zelfklevende etiketten - voort te zetten. Stratus Packaging is al sinds 2014 op de Zwitserse markt aanwezig.Stratus Packaging boekt nu een omzet van zestig miljoen euro met 350 medewerkers. De groep heeft nu in Europa zeven productiesites voor etiketten, sleeves en IML. Die producten zijn voor uiteenlopende sectoren bestemd (voedingsindustrie, cosmetica, farmacie...). Door de overname van Koch AG krijgt Stratus Packaging er een nieuwe industriële site bij die met moderne productiemachines (flexo en digitaal) uitgerust is en die talrijke afwerkingstoepassingen kan aanbieden (vergulden, koud- en warmstempelen, zeefdruk en reliëfvernis).