Drie grote Europese etikettenbedrijven - Stratus Packaging (Frankrijk), Geostick (Nederland) en Nordvalls (Zweden) - hebben hun krachten in een nieuw partnership gebundeld om hun positie op de etikettenmarkt te verstevigen.

Technologische en commerciële samenwerking

De drie bedrijven hebben dezelfde langetermijnvisie: duurzaamheid en innovaties bij het ontwerp van producten, verpakkingen en machines staan centraal in de samenwerking. "Het delen van kennis levert belangrijke concurrentievoordelen op", stelt het persbericht van Stratus Packaging. "Samen nemen de bedrijven een sterke positie in die leveranciers en klanten ten goede komt." Volgens Patrick Jenemark, de CEO van Nordvalls, zijn de bedrijven geen concurrenten voor elkaar: "We zijn op volledig andere markten actief". Het akkoord voorziet niet in enige vorm van mede-eigendom: de drie bedrijven blijven onafhankelijk.

Stratus Packaging, Geostick en Nordvalls boekten in 2023 met 15 productievestigingen een omzet van 236 miljoen euro en produceerden bijna 160 miljoen m² zelfklevend materiaal. De bedrijven tellen in totaal 901 medewerkers en zijn hoofdzakelijk actief in de Benelux, Scandinavië en Frankrijk.

Over de drie bedrijven

Stratus Packaging brengt een ruim gamma producten op de markt: van zelfklevende etiketten met krimp- en rekmoffen over veiligheidszakjes tot IML-etiketten. Het bedrijf werkt voor sectoren zoals voeding, hygiëne, schoonheid, cosmetica, farmacie en voor de industrie. Nordvalls Etikett AB beschikt over een ruime ervaring en een grondige op het vlak van etiketten en kan daarbij een grote verscheidenheid aan printtechnieken en moderne persen inzetten. Het bedrijf maakt deel uit van de groep PID (Possehl Indentification Solutions), een groep bedrijven die in markering en identificatie gespecialiseerd zijn. Het Nederlandse bedrijf Geostick is op zijn beurt gespecialiseerd in zelfklevende etiketten, soepele verpakkingen en print- en etiketteeroplossingen.

Drie grote Europese etikettenbedrijven - Stratus Packaging (Frankrijk), Geostick (Nederland) en Nordvalls (Zweden) - hebben hun krachten in een nieuw partnership gebundeld om hun positie op de etikettenmarkt te verstevigen.De drie bedrijven hebben dezelfde langetermijnvisie: duurzaamheid en innovaties bij het ontwerp van producten, verpakkingen en machines staan centraal in de samenwerking. "Het delen van kennis levert belangrijke concurrentievoordelen op", stelt het persbericht van Stratus Packaging. "Samen nemen de bedrijven een sterke positie in die leveranciers en klanten ten goede komt." Volgens Patrick Jenemark, de CEO van Nordvalls, zijn de bedrijven geen concurrenten voor elkaar: "We zijn op volledig andere markten actief". Het akkoord voorziet niet in enige vorm van mede-eigendom: de drie bedrijven blijven onafhankelijk.Stratus Packaging, Geostick en Nordvalls boekten in 2023 met 15 productievestigingen een omzet van 236 miljoen euro en produceerden bijna 160 miljoen m² zelfklevend materiaal. De bedrijven tellen in totaal 901 medewerkers en zijn hoofdzakelijk actief in de Benelux, Scandinavië en Frankrijk.