De mogelijkheden zijn eindeloos. Voor het printen van belettering op gevels en het opleuken van muren in de huiskamer tot het aanbrengen van graffiti in de openbare ruimte. Het basisidee komt van Dr. Ir. Anne-Johan Annema, één van de begeleiders van het project. De studenten hebben het concept verder uitgedacht en werkend gemaakt. De printer wordt, net als gewone laserprinters, aangestuurd via een computer. Een via de computer ingeladen afbeelding wordt pixel per pixel uitgelezen. Deze pixels worden vervolgens door de laser op de muur gebrand.

Doordat de printer werkt door middel van laser, kun je niet zonder speciale bril tijdens het printproces aanwezig zijn. Maar gebruikers kunnen het printproces ook zonder bril volgen via een live webcam stream. En via twitter kunnen gebruikers op de hoogte blijven van de voortgang. Er wordt een tweet gestuurd bij het starten van het printen en wanneer het printen voltooid is. De vijf studenten Electrical Engineering ontwikkelden de muurprinter in het kader van hun tweedejaars eindproject.

Bron: Universiteit Twente

De mogelijkheden zijn eindeloos. Voor het printen van belettering op gevels en het opleuken van muren in de huiskamer tot het aanbrengen van graffiti in de openbare ruimte. Het basisidee komt van Dr. Ir. Anne-Johan Annema, één van de begeleiders van het project. De studenten hebben het concept verder uitgedacht en werkend gemaakt. De printer wordt, net als gewone laserprinters, aangestuurd via een computer. Een via de computer ingeladen afbeelding wordt pixel per pixel uitgelezen. Deze pixels worden vervolgens door de laser op de muur gebrand.Doordat de printer werkt door middel van laser, kun je niet zonder speciale bril tijdens het printproces aanwezig zijn. Maar gebruikers kunnen het printproces ook zonder bril volgen via een live webcam stream. En via twitter kunnen gebruikers op de hoogte blijven van de voortgang. Er wordt een tweet gestuurd bij het starten van het printen en wanneer het printen voltooid is. De vijf studenten Electrical Engineering ontwikkelden de muurprinter in het kader van hun tweedejaars eindproject.Bron: Universiteit Twente