In het onderzoeksproject 'Full Colour 3D printing - kleurbeheer & textuur' bestuderen onderzoekers Tom Neuttiens, Bart Calis en Inge Sintobin de volledige workflow vanaf de 3D-scan over het modelleren en textuur aanbrengen, 3D-visualisaties tot full colour 3D-printing. Met behulp van VLAIO-middelen onderzoeken ze hoe exact dezelfde kleur en structuur van het origineel in de 3D-print kan worden weergegeven.

Op donderdag 5 mei 2022 kan je hun voorlopige onderzoeksresultaten en best practices te weten komen. Kris Binon, general director bij Flam3D, leidt de studiedag in met een blik op de 3D-sector. Vervolgens vertelt Hans Van Glabeke in drie cases hoe industry leader Materialise de toekomst ziet. Na de voorstelling van het onderzoek volgt een panelgesprek over de toekomst van Full Colour 3D-printing. Er wordt afgesloten met een receptie en rondleiding in het Prototyping lab van Arteveldehogeschool.

Klik hier voor meer informatie.

In het onderzoeksproject 'Full Colour 3D printing - kleurbeheer & textuur' bestuderen onderzoekers Tom Neuttiens, Bart Calis en Inge Sintobin de volledige workflow vanaf de 3D-scan over het modelleren en textuur aanbrengen, 3D-visualisaties tot full colour 3D-printing. Met behulp van VLAIO-middelen onderzoeken ze hoe exact dezelfde kleur en structuur van het origineel in de 3D-print kan worden weergegeven.Op donderdag 5 mei 2022 kan je hun voorlopige onderzoeksresultaten en best practices te weten komen. Kris Binon, general director bij Flam3D, leidt de studiedag in met een blik op de 3D-sector. Vervolgens vertelt Hans Van Glabeke in drie cases hoe industry leader Materialise de toekomst ziet. Na de voorstelling van het onderzoek volgt een panelgesprek over de toekomst van Full Colour 3D-printing. Er wordt afgesloten met een receptie en rondleiding in het Prototyping lab van Arteveldehogeschool.Klik hier voor meer informatie.