Het familiale Valiani, met hoofdkantoor in Certaldo (Firenze), ontwikkelt en produceert kleine tot middelgrote vlakbed snijplotters. Het Italiaanse bedrijf beschikt over een wereldwijd distributienetwerk en heeft ook machines in de portfolio voor de golfkarton- en vouwkartonmarkt.

Groei versnellen

"De laatste jaren hebben we onze complete portfolio vernieuwd met een breder scala aan oplossingen", zegt Nico Valiani, de CEO en tevens zoon van de oprichter van het bedrijf, Franco Valiani. "Nu begint dit zijn vruchten af te werpen met een aanzienlijke groei." De familie Valiani is ervan overtuigd dat deel uitmaken van de internationale Summa Groep de groei zal versnellen. Om de daad bij het woord te voegen, herinvesteert de familie in de Summa Groep. Financiële details over de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Lean Manufacturing

"Sinds de onderhandelingen zijn gestart, is mijn waardering voor het bedrijf Valiani en zijn producten alsmaar groter geworden", stelt Geert Pierloot, de managing director van Summa. "De organisatie met Lean Manufacturing-productielijnen in de ISO-gecertificeerde fabriek in Certaldo is een voorbeeld voor de industrie."

Volgens Christof Van Driessche, de chief commercial officer van Summa, zijn de productassortimenten van beide bedrijven zeer complementair. "Deze fusie beantwoordt aan de ambitie van Summa om haar aanwezigheid in andere markten te vergroten en onze positie op de verpakkingsmarkt te versterken."

Het familiale Valiani, met hoofdkantoor in Certaldo (Firenze), ontwikkelt en produceert kleine tot middelgrote vlakbed snijplotters. Het Italiaanse bedrijf beschikt over een wereldwijd distributienetwerk en heeft ook machines in de portfolio voor de golfkarton- en vouwkartonmarkt."De laatste jaren hebben we onze complete portfolio vernieuwd met een breder scala aan oplossingen", zegt Nico Valiani, de CEO en tevens zoon van de oprichter van het bedrijf, Franco Valiani. "Nu begint dit zijn vruchten af te werpen met een aanzienlijke groei." De familie Valiani is ervan overtuigd dat deel uitmaken van de internationale Summa Groep de groei zal versnellen. Om de daad bij het woord te voegen, herinvesteert de familie in de Summa Groep. Financiële details over de transactie zijn niet bekendgemaakt."Sinds de onderhandelingen zijn gestart, is mijn waardering voor het bedrijf Valiani en zijn producten alsmaar groter geworden", stelt Geert Pierloot, de managing director van Summa. "De organisatie met Lean Manufacturing-productielijnen in de ISO-gecertificeerde fabriek in Certaldo is een voorbeeld voor de industrie."Volgens Christof Van Driessche, de chief commercial officer van Summa, zijn de productassortimenten van beide bedrijven zeer complementair. "Deze fusie beantwoordt aan de ambitie van Summa om haar aanwezigheid in andere markten te vergroten en onze positie op de verpakkingsmarkt te versterken."