De SunPak FSP-inkten van Sun Chemical die voor vellenoffset bedoeld zijn en die zich door een beperkte migratie onderscheiden, integreren als eerste de Pace-technologie - ze komen op de markt onder de naam SunPak FSP EcoPace. De inkten werden ontwikkeld om een optimale productiviteit op snelle, moderne persen te garanderen en geven blijk van een grotere duurzaamheid dan hun voorgangers. Dankzij de Pace-technologie kan Sun Chemical inkten aanbieden die met plantaardige olie samengesteld zijn en die geen gebruik maken van de beschermende PTFE-was (polytetrafluoretheen). Volgens Sun Chemical staat de samenstelling garant voor het hoogste gehalte aan biologisch hernieuwbare grondstoffen (78%) en voor uitzonderlijke prestaties op de pers zodat de verspilling van papier/karton tot een minimum beperkt wordt. Als gevolg daarvan daalt ook het energieverbruik, moeten er minder solventen gebruikt worden bij het wassen van de platen en vermindert het aantal productiestilstanden.

"Strenge tests op de lange termijn hebben de voordelen van deze nieuwe technologie bevestigd: een hogere productiviteit, lagere kosten en betere prestaties op het vlak van de duurzaamheid", verklaart Sun Chemical.

Gecertificeerde inkten

Het SunPak FSP EcoPace gamma steunt op een modulaire benadering die drukkers de mogelijkheid geeft om de quadrikleuren onderling te verwisselen om hun scores op het vlak van duurzaamheid te optimaliseren. De standaard CMYK-inkten hebben een 'C2C Certified Material Health Certificate' (niveau brons). Het is mogelijk om naar het niveau platina te gaan door het geel van de vierkleurendruk door een speciale versie te vervangen.

Het gemiddelde gehalte biologisch hernieuwbaar materiaal (BRC) van de quadri-inkten kan tot 89 procent stijgen door een zwarte inkt met een hoog BRC-gehalte te gebruiken. Die inkt is gebaseerd op koolstof die van niet-fossiele brandstoffen afkomstig is.

Jim Buchanan, Global Product director Sheetfed Systems bij Sun Chemical, geeft toelichting bij de marktintroductie: "Sun Chemical is er zich van bewust dat een hoge productiviteit essentieel is om op een moeilijke markt succes te boeken. De belangrijkste doelstelling bij de ontwikkeling van deze nieuwe technologie was het verkrijgen van hoogwaardige en zo stabiel mogelijke resultaten bij een ruime waaier drukvereisten, met inbegrip van een kwaliteitsvolle druk op de moeilijkste dragers. Tegelijk wilden we de vorming van een inktnevel op de moderne en bijzonder snelle persen beperken. Deze technologie staat borg voor robuuste en stabiele offsetinkten, waarmee ook de productie van kleine oplagen mogelijk is omdat ze snel op de systemen voor het kleurbeheer reageren, ongeacht of die systemen in een gesloten regelcircuit werken of manueel gestuurd worden."

De SunPak FSP-inkten van Sun Chemical die voor vellenoffset bedoeld zijn en die zich door een beperkte migratie onderscheiden, integreren als eerste de Pace-technologie - ze komen op de markt onder de naam SunPak FSP EcoPace. De inkten werden ontwikkeld om een optimale productiviteit op snelle, moderne persen te garanderen en geven blijk van een grotere duurzaamheid dan hun voorgangers. Dankzij de Pace-technologie kan Sun Chemical inkten aanbieden die met plantaardige olie samengesteld zijn en die geen gebruik maken van de beschermende PTFE-was (polytetrafluoretheen). Volgens Sun Chemical staat de samenstelling garant voor het hoogste gehalte aan biologisch hernieuwbare grondstoffen (78%) en voor uitzonderlijke prestaties op de pers zodat de verspilling van papier/karton tot een minimum beperkt wordt. Als gevolg daarvan daalt ook het energieverbruik, moeten er minder solventen gebruikt worden bij het wassen van de platen en vermindert het aantal productiestilstanden."Strenge tests op de lange termijn hebben de voordelen van deze nieuwe technologie bevestigd: een hogere productiviteit, lagere kosten en betere prestaties op het vlak van de duurzaamheid", verklaart Sun Chemical.Het SunPak FSP EcoPace gamma steunt op een modulaire benadering die drukkers de mogelijkheid geeft om de quadrikleuren onderling te verwisselen om hun scores op het vlak van duurzaamheid te optimaliseren. De standaard CMYK-inkten hebben een 'C2C Certified Material Health Certificate' (niveau brons). Het is mogelijk om naar het niveau platina te gaan door het geel van de vierkleurendruk door een speciale versie te vervangen.Het gemiddelde gehalte biologisch hernieuwbaar materiaal (BRC) van de quadri-inkten kan tot 89 procent stijgen door een zwarte inkt met een hoog BRC-gehalte te gebruiken. Die inkt is gebaseerd op koolstof die van niet-fossiele brandstoffen afkomstig is.Jim Buchanan, Global Product director Sheetfed Systems bij Sun Chemical, geeft toelichting bij de marktintroductie: "Sun Chemical is er zich van bewust dat een hoge productiviteit essentieel is om op een moeilijke markt succes te boeken. De belangrijkste doelstelling bij de ontwikkeling van deze nieuwe technologie was het verkrijgen van hoogwaardige en zo stabiel mogelijke resultaten bij een ruime waaier drukvereisten, met inbegrip van een kwaliteitsvolle druk op de moeilijkste dragers. Tegelijk wilden we de vorming van een inktnevel op de moderne en bijzonder snelle persen beperken. Deze technologie staat borg voor robuuste en stabiele offsetinkten, waarmee ook de productie van kleine oplagen mogelijk is omdat ze snel op de systemen voor het kleurbeheer reageren, ongeacht of die systemen in een gesloten regelcircuit werken of manueel gestuurd worden."