Volgens de inktproducent Sun Chemical onderscheidt het gamma SunLit ProPace zich door zijn stabiliteit, zijn snelle droging, zijn beperkte nevelvorming en zijn lichte hechting. Het nieuwe aanbod plantaardige inkten steunt op het technologische vernisplatform Pace van Sun Chemical. Het gamma maakt geen gebruik van PTFE-was die problematisch is voor het milieu, en bevat een hoog gehalte hernieuwbare biologische grondstoffen. De SunLit ProPace inkten zijn ontworpen om op een ruime waaier dragers, met inbegrip van moeilijke dragers en kartons, aangebracht te kunnen worden. SunLit ProPace is ook geschikt voor snelle persen (zowel recto/versopersen als rectopersen) die in ploegendienst (tot 24 uur per dag) ingezet worden.

Productiviteitswinst

"Voor ons is het een oplossing waarmee vooral drukkers die de limieten van hun productiviteit willen verleggen, beter kunnen presteren - ongeacht of het om grote volumes of kleinere oplagen gaat. Voor die laatste type van opdrachten garandeert het erg stabiele en snel reagerende karakter van de inkten korte en efficiënte insteltijden", zegt Jim Buchanan, product director Sheetfed Systems bij Sun Chemical. "Dat gamma is overigens een nieuw voorbeeld van het engagement van Sun Chemical om duurzame ontwikkelingen te bevorderen en de koolstofafdruk van onze producten en procedés - en die van onze klanten - te verminderen."

Volgens de inktproducent Sun Chemical onderscheidt het gamma SunLit ProPace zich door zijn stabiliteit, zijn snelle droging, zijn beperkte nevelvorming en zijn lichte hechting. Het nieuwe aanbod plantaardige inkten steunt op het technologische vernisplatform Pace van Sun Chemical. Het gamma maakt geen gebruik van PTFE-was die problematisch is voor het milieu, en bevat een hoog gehalte hernieuwbare biologische grondstoffen. De SunLit ProPace inkten zijn ontworpen om op een ruime waaier dragers, met inbegrip van moeilijke dragers en kartons, aangebracht te kunnen worden. SunLit ProPace is ook geschikt voor snelle persen (zowel recto/versopersen als rectopersen) die in ploegendienst (tot 24 uur per dag) ingezet worden."Voor ons is het een oplossing waarmee vooral drukkers die de limieten van hun productiviteit willen verleggen, beter kunnen presteren - ongeacht of het om grote volumes of kleinere oplagen gaat. Voor die laatste type van opdrachten garandeert het erg stabiele en snel reagerende karakter van de inkten korte en efficiënte insteltijden", zegt Jim Buchanan, product director Sheetfed Systems bij Sun Chemical. "Dat gamma is overigens een nieuw voorbeeld van het engagement van Sun Chemical om duurzame ontwikkelingen te bevorderen en de koolstofafdruk van onze producten en procedés - en die van onze klanten - te verminderen."