Sun Chemicals gebruikt zijn 5R-kader als richtlijn om de duurzaamheid van zijn technologie- en productportfolio's te verbeteren. De vijf R's zijn: Reuse, Reduce, Renew, Recycle en Redesign. Met deze aanpak wil de producent naar eigen zeggen de eco-efficiëntie en duurzaamheid van zijn inkten, coatings en lijmen verbeteren.

In Berlijn zal Sun Chemicals zijn Streamline-assortiment inkjet-inkten voor grootformaatprinters promoten. De nieuwste toevoeging aan het assortiment is Streamline TVL 2 - de inktserie die is ontworpen voor gebruik met de Roland SG2- en VG2-reeks eco-solvent inkjetprinters. Verder is er Streamline APY voor Kyocera-printkoppen. Dit is een serie met hoge kleursterkte, die een vermindering van het inktverbruik oplevert in vergelijking met concurrerende watergebaseerde inkten. "De inkten bieden ook een verbeterde afdrukafwerking, levendige kleuren en lagere kosten voor energieverbruik", stelt Sun Chemicals.

De nieuwste toevoeging aan de watergebaseerde serie is Streamline APR, geformuleerd voor Ricoh Gen 5-printkoppen. Ook het assortiment voor de textielmarkt krijgt de nodige aandacht, waaronder Xennia Amethyst, Xennia Pearl, Xennia Agate ElvaJet Coral en ElvaJet Opal. Sun Chemicals lanceert eveneens nieuwe sublimatie-inkten voor Kyocera- en Epson-printkoppen, met name ElvaJet Topaz SC en ElvaJet Onyx SB.

Sun Chemicals gebruikt zijn 5R-kader als richtlijn om de duurzaamheid van zijn technologie- en productportfolio's te verbeteren. De vijf R's zijn: Reuse, Reduce, Renew, Recycle en Redesign. Met deze aanpak wil de producent naar eigen zeggen de eco-efficiëntie en duurzaamheid van zijn inkten, coatings en lijmen verbeteren. In Berlijn zal Sun Chemicals zijn Streamline-assortiment inkjet-inkten voor grootformaatprinters promoten. De nieuwste toevoeging aan het assortiment is Streamline TVL 2 - de inktserie die is ontworpen voor gebruik met de Roland SG2- en VG2-reeks eco-solvent inkjetprinters. Verder is er Streamline APY voor Kyocera-printkoppen. Dit is een serie met hoge kleursterkte, die een vermindering van het inktverbruik oplevert in vergelijking met concurrerende watergebaseerde inkten. "De inkten bieden ook een verbeterde afdrukafwerking, levendige kleuren en lagere kosten voor energieverbruik", stelt Sun Chemicals.De nieuwste toevoeging aan de watergebaseerde serie is Streamline APR, geformuleerd voor Ricoh Gen 5-printkoppen. Ook het assortiment voor de textielmarkt krijgt de nodige aandacht, waaronder Xennia Amethyst, Xennia Pearl, Xennia Agate ElvaJet Coral en ElvaJet Opal. Sun Chemicals lanceert eveneens nieuwe sublimatie-inkten voor Kyocera- en Epson-printkoppen, met name ElvaJet Topaz SC en ElvaJet Onyx SB.