Deze rol-naar-rol printer werd op 3 juni van dit jaar door HP gelanceerd. De HP Latex Printing Technologies werden in 2008 geïntroduceerd als een watergebaseerd alternatief voor solventinkten. Sindsdien werden wereldwijd reeds meer dan 15.000 HP Latexprinters geïnstalleerd waarop meer dan 100 miljoen m² werd geprint. Latexinkten zijn geschikt voor binnen- en buitentoepassingen.

De zeskleuren Latexprinter bij Supercolor die werd geleverd door Pantoon in Temse, maakt gebruik van de derde generatie van Latexinkten. De afdruksnelheid bedraagt 77 m²/uur voor indoortoepassingen aan hoge kwaliteit (6-pass) en 120 m²/uur voor outdoortoepassingen (3-pass). Voor billboard-kwaliteit (2-pass), wordt een snelheid van 180 m²/uur gehaald.

Het nieuwe Latex 3000-platform is dubbel zo snel als het vorige LX 800/850 platform. Dat wordt mogelijk gemaakt omdat voorafgaand aan de zeskleurenprint, een zogenaamde 'optimizer' wordt gespoten op die plaatsen van het substraat waarop de inkdruppeltjes zullen belanden. Dat zorgt voor een optimale ink setting op het substraat en een snellere droging. HP is met de Latex 3000 tevens afgestapt van droging over de hele breedte van het printoppervlak. De droogmodules 'rijden' aan weerszijden mee met de inkjetkoppen en drogen enkel wat nog werkelijk wordt geprint, waardoor het stroomverbruik aan dubbele productiesnelheid toch ongeveer gelijk blijft met die van de vroegere systemen. Tijdens het drogen wordt het water verdampt uit de inkt, daarna volgt nog de zogenaamde 'curing' of het uitharden van de inkt.

Supercolor stopte in 2004 als foto-afwerkingsbedrijf om zich vanaf dan toe te leggen op digitaal printen. De nieuwe printer betekent een vervijfvoudiging van de productiecapaciteit. De HP Latex 3000 staat opgesteld in een speciaal gedecoreerde ruimte met beprint vloervinyl en een achterwand met een print van het interieur van een ruimtecapsule. Dat denken we toch althans. Het is in ieder geval mooi.

Deze rol-naar-rol printer werd op 3 juni van dit jaar door HP gelanceerd. De HP Latex Printing Technologies werden in 2008 geïntroduceerd als een watergebaseerd alternatief voor solventinkten. Sindsdien werden wereldwijd reeds meer dan 15.000 HP Latexprinters geïnstalleerd waarop meer dan 100 miljoen m² werd geprint. Latexinkten zijn geschikt voor binnen- en buitentoepassingen.De zeskleuren Latexprinter bij Supercolor die werd geleverd door Pantoon in Temse, maakt gebruik van de derde generatie van Latexinkten. De afdruksnelheid bedraagt 77 m²/uur voor indoortoepassingen aan hoge kwaliteit (6-pass) en 120 m²/uur voor outdoortoepassingen (3-pass). Voor billboard-kwaliteit (2-pass), wordt een snelheid van 180 m²/uur gehaald.Het nieuwe Latex 3000-platform is dubbel zo snel als het vorige LX 800/850 platform. Dat wordt mogelijk gemaakt omdat voorafgaand aan de zeskleurenprint, een zogenaamde 'optimizer' wordt gespoten op die plaatsen van het substraat waarop de inkdruppeltjes zullen belanden. Dat zorgt voor een optimale ink setting op het substraat en een snellere droging. HP is met de Latex 3000 tevens afgestapt van droging over de hele breedte van het printoppervlak. De droogmodules 'rijden' aan weerszijden mee met de inkjetkoppen en drogen enkel wat nog werkelijk wordt geprint, waardoor het stroomverbruik aan dubbele productiesnelheid toch ongeveer gelijk blijft met die van de vroegere systemen. Tijdens het drogen wordt het water verdampt uit de inkt, daarna volgt nog de zogenaamde 'curing' of het uitharden van de inkt. Supercolor stopte in 2004 als foto-afwerkingsbedrijf om zich vanaf dan toe te leggen op digitaal printen. De nieuwe printer betekent een vervijfvoudiging van de productiecapaciteit. De HP Latex 3000 staat opgesteld in een speciaal gedecoreerde ruimte met beprint vloervinyl en een achterwand met een print van het interieur van een ruimtecapsule. Dat denken we toch althans. Het is in ieder geval mooi.