Volgens Bert Otte, ACV-afgevaardigde, is het personeel begin mei op de hoogte gebracht van de sluitingsplannen. "Op dat moment telde de onderneming nog 17 medewerkers. Sinds de aankondiging zijn er echter al verscheidene mensen vertrokken. Vandaag zijn er nog een tiental mensen voor wie we over een sociaal plan onderhandelen. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk mensen binnen de groep weer aan werk te helpen."

SVK Boekbinderij is een afdeling van de groep SVK (Scheerders Van Kerckhove), die in 1905 opgericht is en in bouwmaterialen gespecialiseerd is. In de jaren 1930 had SVK in drukmateriaal geïnvesteerd om de catalogi en brochures voor zijn producten te vervaardigen. De groep beschikte over een eigen drukkerij met bindafdeling. De activiteiten daarvan werden in 2005 op het bindwerk geconcentreerd.

SVK Boekbinderij is gespecialiseerd in de afwerking van kartonboeken in kleine en middelgrote oplagen, met talrijke afwerkmogelijkheden voor luxe-edities. Nog altijd volgens Bert Otte zou de onderneming in 2011 een omzet van ongeveer 2 miljoen euro geboekt hebben. "Maar omdat de groep alleen geconsolideerde cijfers meedeelt, weet ik niet of de activiteit rendabel was of niet. Ik denk dat we de sluiting moeten zien als de beslissing van een groep waarvoor de bouw de kernactiviteit is en die een niet-essentiële activiteit van de hand doet.

De groep SVK telt in totaal meer dan 400 medewerkers en boekte in 2010 een omzet van 52,7 miljoen euro.

Volgens Bert Otte, ACV-afgevaardigde, is het personeel begin mei op de hoogte gebracht van de sluitingsplannen. "Op dat moment telde de onderneming nog 17 medewerkers. Sinds de aankondiging zijn er echter al verscheidene mensen vertrokken. Vandaag zijn er nog een tiental mensen voor wie we over een sociaal plan onderhandelen. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk mensen binnen de groep weer aan werk te helpen." SVK Boekbinderij is een afdeling van de groep SVK (Scheerders Van Kerckhove), die in 1905 opgericht is en in bouwmaterialen gespecialiseerd is. In de jaren 1930 had SVK in drukmateriaal geïnvesteerd om de catalogi en brochures voor zijn producten te vervaardigen. De groep beschikte over een eigen drukkerij met bindafdeling. De activiteiten daarvan werden in 2005 op het bindwerk geconcentreerd. SVK Boekbinderij is gespecialiseerd in de afwerking van kartonboeken in kleine en middelgrote oplagen, met talrijke afwerkmogelijkheden voor luxe-edities. Nog altijd volgens Bert Otte zou de onderneming in 2011 een omzet van ongeveer 2 miljoen euro geboekt hebben. "Maar omdat de groep alleen geconsolideerde cijfers meedeelt, weet ik niet of de activiteit rendabel was of niet. Ik denk dat we de sluiting moeten zien als de beslissing van een groep waarvoor de bouw de kernactiviteit is en die een niet-essentiële activiteit van de hand doet. De groep SVK telt in totaal meer dan 400 medewerkers en boekte in 2010 een omzet van 52,7 miljoen euro.