SwissQprint heeft zijn printergamma voor de tweede keer laten controleren op energie-efficiëntie volgens de ISO-standaard 20690:2018. Vertegenwoordigers van Fogra, het onderzoeksinstituut voor mediatechnologie, hebben het energieverbruik van de swissQprint-flatbedprinters Kudu, Nyala 4, Nyala 4S en de rolprinters Karibu 2 en Karibu S in verschillende printmodi gemeten en gecertificeerd.

Onafhankelijk en gestandaardiseerd

"De energie-efficiëntie van alle apparaten wordt als eersteklas gezien", stelt de printerfabrikant. De geteste UV-LED-grootformaatprinters blijken een gemiddeld verbruik te hebben van 2,2 kWh. "Dit is evenveel als een waterkoker", aldus swissQprint. Volgens Fogra is swissQprint tot nu toe de enige fabrikant die een onafhankelijk en gestandaardiseerd bewijs op het vlak van energie-efficiëntie voor zijn producten kan voorleggen.

SwissQprint heeft zijn printergamma voor de tweede keer laten controleren op energie-efficiëntie volgens de ISO-standaard 20690:2018. Vertegenwoordigers van Fogra, het onderzoeksinstituut voor mediatechnologie, hebben het energieverbruik van de swissQprint-flatbedprinters Kudu, Nyala 4, Nyala 4S en de rolprinters Karibu 2 en Karibu S in verschillende printmodi gemeten en gecertificeerd."De energie-efficiëntie van alle apparaten wordt als eersteklas gezien", stelt de printerfabrikant. De geteste UV-LED-grootformaatprinters blijken een gemiddeld verbruik te hebben van 2,2 kWh. "Dit is evenveel als een waterkoker", aldus swissQprint. Volgens Fogra is swissQprint tot nu toe de enige fabrikant die een onafhankelijk en gestandaardiseerd bewijs op het vlak van energie-efficiëntie voor zijn producten kan voorleggen.