Het 'Tip Switch'-vacuümsysteem is het energie- en tijdbesparende systeem dat operatoren gebruiken voor het bedienen van het fijn gesegmenteerde printbedvacuüm van hun grootformaatprinter met vingertopbediening.

Het systeem zorgt voor een snelle, selectieve aanpassing van het vacuüm dat wordt gebruikt voor het plaatsen van media op het printbed. Het wordt standaard geleverd op alle swissQprint flatbed- en roll-to-roll-printers.

Energie-efficiëntie

Bij een swissQprint grootformaatprinter is het printbed opgedeeld in 256 vacuümsegmenten, afhankelijk van het model. Een vingerdruk op een tuimelschakelaar (de zgn. Tip Switch) schakelt het betreffende segment aan of uit, waardoor het vacuüm kan worden uitgeschakeld in de openingen tussen verschillende platen op een vlakbed, of tussen twee rollen bij het printen van rol tot rol. "Het instellen van printopdrachten gaat dus snel en gemakkelijk, waarbij het vervelende maskeerwerk grotendeels wordt geëlimineerd", duidt de printerfabrikant.

In zijn ontwerp gebruikt swissQprint onderdruk gecontroleerd vacuüm voor verminderd geluid en energieverbruik. "Het vacuümsysteem draagt bij aan de hoge energie-efficiëntie van de swissQprint grootformaatprinters, zoals blijkt uit hun ISO-norm 20690:2018-certificering", aldus de fabrikant.

Het 'Tip Switch'-vacuümsysteem is het energie- en tijdbesparende systeem dat operatoren gebruiken voor het bedienen van het fijn gesegmenteerde printbedvacuüm van hun grootformaatprinter met vingertopbediening.Het systeem zorgt voor een snelle, selectieve aanpassing van het vacuüm dat wordt gebruikt voor het plaatsen van media op het printbed. Het wordt standaard geleverd op alle swissQprint flatbed- en roll-to-roll-printers.Bij een swissQprint grootformaatprinter is het printbed opgedeeld in 256 vacuümsegmenten, afhankelijk van het model. Een vingerdruk op een tuimelschakelaar (de zgn. Tip Switch) schakelt het betreffende segment aan of uit, waardoor het vacuüm kan worden uitgeschakeld in de openingen tussen verschillende platen op een vlakbed, of tussen twee rollen bij het printen van rol tot rol. "Het instellen van printopdrachten gaat dus snel en gemakkelijk, waarbij het vervelende maskeerwerk grotendeels wordt geëlimineerd", duidt de printerfabrikant.In zijn ontwerp gebruikt swissQprint onderdruk gecontroleerd vacuüm voor verminderd geluid en energieverbruik. "Het vacuümsysteem draagt bij aan de hoge energie-efficiëntie van de swissQprint grootformaatprinters, zoals blijkt uit hun ISO-norm 20690:2018-certificering", aldus de fabrikant.