Karibu 2, de roll-to-roll printer van swissQprint, werkt met de nieuwste printkoptechnologie, goed voor een maximale resolutie van 1350 dpi. De printer voert tot 3,4 meter brede rollen en drukt met NVC-vrije en Greenguard Gold-gecertificeerde UV-inkten.

Optimale mediaspanning

"Met behulp van het cassettesysteem zijn rollen binnen enkele minuten gespannen en klaar voor afdrukken", stelt de printerfabrikant. Voor het parallel printen van twee rollen met een maximale breedte van 1,6 meter is er een optie beschikbaar met dubbele rol. Hiermee wordt de productiviteit verdubbeld. De rolaanvoer wordt in twee gesplitst en elke as wordt individueel aangedreven. "Dit garandeert bij beide rollen een optimale mediaspanning en dus perfecte resultaten", aldus swissQprint.

De Karibu-vacuümplaat is verdeeld in 136 afzonderlijk bedienbare segmenten. Binnen vier seconden kan het vacuüm gericht worden ingesteld, onafhankelijk van de rolbreedte. "Valse lucht aanzuigen is uitgesloten, zelfs tussen dubbele rollen", duidt de fabrikant.

Transparante substraten

De Karibu-rolprinter beschikt over een 'Light Box' om backlitprints in realtime te controleren. Deze Light Box is naast de printzone geïnstalleerd. "Als optimalisaties nodig zijn, gaat hierbij weinig tijd en materiaal verloren", stelt swissQprint. Naast de Light Box is ook een 'Mesh Kit' geïntegreerd. "Printen van transparante substraten en zonder randverlies wordt daarmee zeer eenvoudig en gemakkelijk uit te voeren." Met één muisklik verandert de gebruiker de printpositie van de standaard- naar de meshpositie en kan het printen beginnen.

Voor dubbelzijdig bedrukbare materialen is er een automatische functie voor recto-verso printen. De printer regelt het proces via een geïntegreerd camerasysteem met hoge resolutie en meegedrukte QR-codes. "Dit zorgt ervoor dat de motieven aan beide zijden op elkaar liggen en correct zijn uitgelijnd", aldus de fabrikant. De intuïtieve uitvoersoftware Lory begeleidt de operator gedurende het hele proces.

Karibu 2, de roll-to-roll printer van swissQprint, werkt met de nieuwste printkoptechnologie, goed voor een maximale resolutie van 1350 dpi. De printer voert tot 3,4 meter brede rollen en drukt met NVC-vrije en Greenguard Gold-gecertificeerde UV-inkten."Met behulp van het cassettesysteem zijn rollen binnen enkele minuten gespannen en klaar voor afdrukken", stelt de printerfabrikant. Voor het parallel printen van twee rollen met een maximale breedte van 1,6 meter is er een optie beschikbaar met dubbele rol. Hiermee wordt de productiviteit verdubbeld. De rolaanvoer wordt in twee gesplitst en elke as wordt individueel aangedreven. "Dit garandeert bij beide rollen een optimale mediaspanning en dus perfecte resultaten", aldus swissQprint.De Karibu-vacuümplaat is verdeeld in 136 afzonderlijk bedienbare segmenten. Binnen vier seconden kan het vacuüm gericht worden ingesteld, onafhankelijk van de rolbreedte. "Valse lucht aanzuigen is uitgesloten, zelfs tussen dubbele rollen", duidt de fabrikant.De Karibu-rolprinter beschikt over een 'Light Box' om backlitprints in realtime te controleren. Deze Light Box is naast de printzone geïnstalleerd. "Als optimalisaties nodig zijn, gaat hierbij weinig tijd en materiaal verloren", stelt swissQprint. Naast de Light Box is ook een 'Mesh Kit' geïntegreerd. "Printen van transparante substraten en zonder randverlies wordt daarmee zeer eenvoudig en gemakkelijk uit te voeren." Met één muisklik verandert de gebruiker de printpositie van de standaard- naar de meshpositie en kan het printen beginnen.Voor dubbelzijdig bedrukbare materialen is er een automatische functie voor recto-verso printen. De printer regelt het proces via een geïntegreerd camerasysteem met hoge resolutie en meegedrukte QR-codes. "Dit zorgt ervoor dat de motieven aan beide zijden op elkaar liggen en correct zijn uitgelijnd", aldus de fabrikant. De intuïtieve uitvoersoftware Lory begeleidt de operator gedurende het hele proces.