Syntra West trapt opleidingsseizoen af met digiprint-evenement

09/09/13 om 00:00 - Bijgewerkt op 08/09/13 om 23:59

Bron: Grafisch Nieuws

Syntra West, het opleidingscentrum voor de grafische en multimedia-sector met vestiging in Brugge, heeft zijn opleidingsprogramma op het vlak van digitaal printen voorgesteld. Dat gebeurde op een kick off evenement met minibeurs en miniseminarie in het Brugse competentiecentrum.

Syntra West trapt opleidingsseizoen af met digiprint-evenement

Op 16 september start bij Syntra West de éénjarige opleiding Signmaker, op 17 september de éénjarige opleiding Digitaal Drukker. In de loop van het jaar zijn er korte sessies met thema's als "Inleiding in digitaal printen"; "PDF voor digitale printproductie"; "Color management voor digitaal printen"; "Variabel dataprinten"; "Grootformaat printen in de praktijk"; "Digitale printafwerking"; "W2P voor digitale printmedia"; enz.

Om de kick off kracht bij te zetten, werd met partnerbedrijven de minibeurs "digiprint" opgezet waarin de verschillende aspecten van digitale productie werden gedemonstreerd: digitale afwerking met Albyco en Müller Martini; digitaal printen (zowel het printen van documenten als grootformaat) met Sagam, Xerox, Mutoh, Roland DG; papier met Igepa; expertise op het vlak van kleurenmanagement met Overdruk en rip's en web2print met Efi. De vele bezoekers konden op digiprint met hun vragen over opleidingen en steunmaatregelen terecht bij het sectorfonds Grafoc en de VDAB.

Lees meer over: