Syx Graphics, een belangrijke producent in de Benelux van plastic kaarten, kaarttechnologie en softwareapplicaties, bestaat inmiddels 10 jaar. Opgestart in 2007 als spin-off binnen de Syx Automations Group, is Syx Graphics intussen uitgegroeid naar een belangrijke werkgever in eigen regio en toonaangevend binnen de sector. De firma telt 40 medewerkers en heeft een productiecapaciteit van 60 miljoen gelamineerde plastic kaarten op de 6000 m² grote bedrijfsite.

Gezien de verschillen op het vlak van focus en activiteit met Syx Automations Group, die zich verder internationaal wil toeleggen op de brede recreatiesector, en de nood aan extra ruimte bij Syx Graphics op de site in de Rozendaalstraat, werd beslist om de twee bedrijven een meer eigen koers te laten varen en tevens juridisch en qua locatie af te splitsen. Syx Graphics wordt terug 100% eigendom van de familie Syx. Gezien de groei van zowel Syx Graphics als van Syx Automations, zal Syx Automations op termijn de vestiging in de Rozendaalstraat verlaten. Om nu al ruimte te creëren voor beide bedrijven, verhuist Syx Automations binnenkort alvast gedeeltelijk naar het Ieper Business Park.

Niels Syx over de verzelfstandiging: "Met de 100% terugkoop door de familie van de aandelen van de meerderheidsaandeelhouder Sofindev, die in 2013 was ingestapt in Syx Automations Group, biedt dit voor mezelf en voor ons bedrijf heel wat opportuniteiten. Aan alles voelde ik dat het moment was aangebroken om volledig het stuur in eigen handen te nemen. Aangezien we sterk geloven in een visie waarbij Innovatie en Technologie voorop staan is 'SG Technologies' opgericht als centrale bakermat en nieuwe holding. Vanuit deze nieuwe structuur zal Syx Graphics de volgende jaren verder blijven investeren in mensen, middelen en opportuniteiten om zo in het Ieperse een belangrijke werkgever en technologiegroep te kunnen zijn. "

Syx Graphics, een belangrijke producent in de Benelux van plastic kaarten, kaarttechnologie en softwareapplicaties, bestaat inmiddels 10 jaar. Opgestart in 2007 als spin-off binnen de Syx Automations Group, is Syx Graphics intussen uitgegroeid naar een belangrijke werkgever in eigen regio en toonaangevend binnen de sector. De firma telt 40 medewerkers en heeft een productiecapaciteit van 60 miljoen gelamineerde plastic kaarten op de 6000 m² grote bedrijfsite.Gezien de verschillen op het vlak van focus en activiteit met Syx Automations Group, die zich verder internationaal wil toeleggen op de brede recreatiesector, en de nood aan extra ruimte bij Syx Graphics op de site in de Rozendaalstraat, werd beslist om de twee bedrijven een meer eigen koers te laten varen en tevens juridisch en qua locatie af te splitsen. Syx Graphics wordt terug 100% eigendom van de familie Syx. Gezien de groei van zowel Syx Graphics als van Syx Automations, zal Syx Automations op termijn de vestiging in de Rozendaalstraat verlaten. Om nu al ruimte te creëren voor beide bedrijven, verhuist Syx Automations binnenkort alvast gedeeltelijk naar het Ieper Business Park.Niels Syx over de verzelfstandiging: "Met de 100% terugkoop door de familie van de aandelen van de meerderheidsaandeelhouder Sofindev, die in 2013 was ingestapt in Syx Automations Group, biedt dit voor mezelf en voor ons bedrijf heel wat opportuniteiten. Aan alles voelde ik dat het moment was aangebroken om volledig het stuur in eigen handen te nemen. Aangezien we sterk geloven in een visie waarbij Innovatie en Technologie voorop staan is 'SG Technologies' opgericht als centrale bakermat en nieuwe holding. Vanuit deze nieuwe structuur zal Syx Graphics de volgende jaren verder blijven investeren in mensen, middelen en opportuniteiten om zo in het Ieperse een belangrijke werkgever en technologiegroep te kunnen zijn. "