De nieuwe verpakking, het Tetra Brik Aseptic 200 Slim Leaf drankkarton, bestaat voor ongeveer 80 procent uit papiervezels en bevat tot 90 procent hernieuwbare grondstoffen. Volgens Tetra Pak is de CO2-voetafdruk hierdoor verminderd met 33 procent.

Meer papiervezels

In 2015 lanceerde Tetra Pak reeds een verpakking die volledig bestaat uit hernieuwbare, plantaardige materialen, zoals meer papiervezels en plastic afkomstig uit suikerriet. Het Tetra Rex Plant-based drankkarton is volgens de producent volledig hernieuwbaar en alleen geschikt voor gekoelde distributie. Tetra Pak heeft van deze verpakking al zo'n 6,5 miljard exemplaren geproduceerd.

Drankkarton van de toekomst

In 2022 werd een proefbatch van verpakkingen met een barrièrelaag van papiervezels in de schappen gelegd voor een eerste commerciële test. "Naar verwachting vormt 2025 een belangrijk keerpunt voor de grootschalige, industriële productie van aseptische drankkartons", stelt Tetra Pak.

Circulaire economie

De innovatie past in de ambitie van het bedrijf om het drankkarton van de toekomst te creëren. "Een verpakking van volledig hernieuwbare of gerecycleerde materialen, die ingekocht zijn op verantwoorde wijze, volledig recycleerbaar en CO2-neutraal", aldus Tetra Pak. "In samenwerking met Lactogal demonstreren we dat drankkartons passen binnen een circulaire economie door hun recycleerbaarheid verder te verbeteren, zonder concessies te doen op het gebied van voedselveiligheid, voedingswaarde en smaak", zegt Chakib Kara, de managing director van Tetra Pak France & Benelux.

De nieuwe verpakking, het Tetra Brik Aseptic 200 Slim Leaf drankkarton, bestaat voor ongeveer 80 procent uit papiervezels en bevat tot 90 procent hernieuwbare grondstoffen. Volgens Tetra Pak is de CO2-voetafdruk hierdoor verminderd met 33 procent.In 2015 lanceerde Tetra Pak reeds een verpakking die volledig bestaat uit hernieuwbare, plantaardige materialen, zoals meer papiervezels en plastic afkomstig uit suikerriet. Het Tetra Rex Plant-based drankkarton is volgens de producent volledig hernieuwbaar en alleen geschikt voor gekoelde distributie. Tetra Pak heeft van deze verpakking al zo'n 6,5 miljard exemplaren geproduceerd.In 2022 werd een proefbatch van verpakkingen met een barrièrelaag van papiervezels in de schappen gelegd voor een eerste commerciële test. "Naar verwachting vormt 2025 een belangrijk keerpunt voor de grootschalige, industriële productie van aseptische drankkartons", stelt Tetra Pak.De innovatie past in de ambitie van het bedrijf om het drankkarton van de toekomst te creëren. "Een verpakking van volledig hernieuwbare of gerecycleerde materialen, die ingekocht zijn op verantwoorde wijze, volledig recycleerbaar en CO2-neutraal", aldus Tetra Pak. "In samenwerking met Lactogal demonstreren we dat drankkartons passen binnen een circulaire economie door hun recycleerbaarheid verder te verbeteren, zonder concessies te doen op het gebied van voedselveiligheid, voedingswaarde en smaak", zegt Chakib Kara, de managing director van Tetra Pak France & Benelux.