Tetra Pak en Recon Polymers werken sinds 2019 samen om de recyclage van PolyAl nog verder te ontwikkelen. Deze aanpak heeft er naar verluidt voor gezorgd dat de technologie in 2021 economisch aantrekkelijk werd om toe te passen. Beide partijen versterken nu hun samenwerking met de investering van één miljoen euro, om de toepassing van de technologie verder uit te kunnen breiden.

Circulaire economie

De PolyAl die in Roosendaal wordt verwerkt is afkomstig van een papierfabriek die het papier van drankkartons uit voornamelijk Frankrijk, België en Nederland terugwint. Wat overblijft na het recupereren van de papiervezels is 25 procent polyethyleen en aluminium. "Dankzij de verhoogde capaciteit zal in deze fabriek ongeveer 30 procent van al het PolyAl uit drankkartons worden gerecycleerd die in deze landen wordt ingezameld voor recyclage", klinkt het.

Recon Polymers verwerkt PolyAl uit drankkartons tot circulair toepasbare grondstoffen binnen de kunststofverwerkende industrie. Tot de toepassingen van PolyAl behoren onder andere het produceren van herbruikbare pallets, interieur en groot formaat 3D-geprinte objecten.

Gezamenlijke ambitie

"De hoogwaardige recyclage van PolyAl krijgt dankzij onze samenwerking met Tetra Pak een verdere impuls met grote impact voor de regio", zegt Dirk van Loon, de directeur van Recon Polymers. "Onze capaciteit neemt niet alleen toe, maar we zijn hiermee ook in staat om de kosten- en energie-efficiëntie van het recyclageproces verder te verbeteren. De volgende gezamenlijke ambitie is, in nauwe samenwerking met Tetra Pak, de mogelijke uitbreiding van PolyAl-recyclagecapaciteit buiten Nederland verder te onderzoeken."

Tetra Pak en Recon Polymers werken sinds 2019 samen om de recyclage van PolyAl nog verder te ontwikkelen. Deze aanpak heeft er naar verluidt voor gezorgd dat de technologie in 2021 economisch aantrekkelijk werd om toe te passen. Beide partijen versterken nu hun samenwerking met de investering van één miljoen euro, om de toepassing van de technologie verder uit te kunnen breiden. De PolyAl die in Roosendaal wordt verwerkt is afkomstig van een papierfabriek die het papier van drankkartons uit voornamelijk Frankrijk, België en Nederland terugwint. Wat overblijft na het recupereren van de papiervezels is 25 procent polyethyleen en aluminium. "Dankzij de verhoogde capaciteit zal in deze fabriek ongeveer 30 procent van al het PolyAl uit drankkartons worden gerecycleerd die in deze landen wordt ingezameld voor recyclage", klinkt het.Recon Polymers verwerkt PolyAl uit drankkartons tot circulair toepasbare grondstoffen binnen de kunststofverwerkende industrie. Tot de toepassingen van PolyAl behoren onder andere het produceren van herbruikbare pallets, interieur en groot formaat 3D-geprinte objecten."De hoogwaardige recyclage van PolyAl krijgt dankzij onze samenwerking met Tetra Pak een verdere impuls met grote impact voor de regio", zegt Dirk van Loon, de directeur van Recon Polymers. "Onze capaciteit neemt niet alleen toe, maar we zijn hiermee ook in staat om de kosten- en energie-efficiëntie van het recyclageproces verder te verbeteren. De volgende gezamenlijke ambitie is, in nauwe samenwerking met Tetra Pak, de mogelijke uitbreiding van PolyAl-recyclagecapaciteit buiten Nederland verder te onderzoeken."