Aanhoudende zwakke vraag naar kartonnen drankverpakkingen door heel Europa heeft tot aanzienlijke overcapaciteit van verscheidene fabrieken van Tetra Pak geleid, met meer dan 16% lagere verkopen in de Centraal- en Noord-Europese regio in 2013 ten opzichte van 2007. Tetra Pak ziet de voorgestelde sluiting van de Moerdijkfabriek - met de almaar groeiende concurrentie - als een cruciale stap om regionaal competitief sterk te blijven en de langetermijngroei in Europa zeker te stellen.

De productielocatie in Moerdijk is vandaag de enige 'roll-fed' Tetra Pak-fabriek wereldwijd die gebruikt maakt van de offsetdruktechniek. Sinds een succesvolle pilot, kan Tetra Pak binnenkort hoogwaardig drukwerk aanbieden dat op bestaande flexopersen bij verschillende fabrieken wereldwijd wordt gedrukt. Met de op handen zijnde uitrol ervan, verwacht het bedrijf de productie in Moerdijk eind 2014 te zullen stoppen.

Bron; Tetra Pak.

Aanhoudende zwakke vraag naar kartonnen drankverpakkingen door heel Europa heeft tot aanzienlijke overcapaciteit van verscheidene fabrieken van Tetra Pak geleid, met meer dan 16% lagere verkopen in de Centraal- en Noord-Europese regio in 2013 ten opzichte van 2007. Tetra Pak ziet de voorgestelde sluiting van de Moerdijkfabriek - met de almaar groeiende concurrentie - als een cruciale stap om regionaal competitief sterk te blijven en de langetermijngroei in Europa zeker te stellen. De productielocatie in Moerdijk is vandaag de enige 'roll-fed' Tetra Pak-fabriek wereldwijd die gebruikt maakt van de offsetdruktechniek. Sinds een succesvolle pilot, kan Tetra Pak binnenkort hoogwaardig drukwerk aanbieden dat op bestaande flexopersen bij verschillende fabrieken wereldwijd wordt gedrukt. Met de op handen zijnde uitrol ervan, verwacht het bedrijf de productie in Moerdijk eind 2014 te zullen stoppen. Bron; Tetra Pak.