The Navigator Company, die in Lissabon gevestigd is, brengt onder de merknaam 'gKraft' een nieuw gamma verpakkingsproducten uit. De lancering van het merk kwam er op het moment dat de Portugese wetgeving die plastics voor eenmalig gebruik verbiedt, van kracht werd. In die context stelt The Navigator Company 'gKraft' voor als een oplossing om het gebruik van plastic te verminderen ten voordele van hernieuwbare en biologisch afbreekbare producten op basis van hout. Volgens The Navigator Company werden de nieuwe verpakkingsoplossingen ontworpen om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van de verpakkingsmarkt, zowel bij industriële toepassingen als bij gebruik in de retail door sectoren zoals voeding, restauratie, farmacie, kleding en cosmetica.

Eucalyptus

"De letter 'g' in 'gKraft' verwijst naar de globulus, een eucalyptussoort die in de papierproductie gebruikt wordt", legt de producent uit. Door de korte eucalyptusvezels in het verpakkingssegment in te voeren, innoveert het bedrijf zijn producten. Volgens de papiermaker staat die eucalyptussoort erom bekend meer recyclagecycli mogelijk te maken.

Voedselveilig

Met het merk 'gKraft' (dat drie deelmerken omvat: Flex, Bag, Box) wil The Navigator Company uiteenlopende oplossingen voor verschillende verpakkingsbehoeften aanbieden. De papiermaker zal soepele verpakkingen voor de voedingsindustrie, de farmacie en de restauratie op de markt brengen. Daarnaast ook papieren zakken voor de detailhandel en dozen in golfkarton. Het Duitse instituut ISEGA en de InnovHub in Milaan hebben de producten van The Navigator Company goedgekeurd voor contact met voedingsmiddelen. Er is geen risico van besmetting waardoor de veiligheid van voedingsverpakkingen, zoals pizzadozen, gegarandeerd is.

The Navigator Company, die in Lissabon gevestigd is, brengt onder de merknaam 'gKraft' een nieuw gamma verpakkingsproducten uit. De lancering van het merk kwam er op het moment dat de Portugese wetgeving die plastics voor eenmalig gebruik verbiedt, van kracht werd. In die context stelt The Navigator Company 'gKraft' voor als een oplossing om het gebruik van plastic te verminderen ten voordele van hernieuwbare en biologisch afbreekbare producten op basis van hout. Volgens The Navigator Company werden de nieuwe verpakkingsoplossingen ontworpen om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van de verpakkingsmarkt, zowel bij industriële toepassingen als bij gebruik in de retail door sectoren zoals voeding, restauratie, farmacie, kleding en cosmetica."De letter 'g' in 'gKraft' verwijst naar de globulus, een eucalyptussoort die in de papierproductie gebruikt wordt", legt de producent uit. Door de korte eucalyptusvezels in het verpakkingssegment in te voeren, innoveert het bedrijf zijn producten. Volgens de papiermaker staat die eucalyptussoort erom bekend meer recyclagecycli mogelijk te maken.Met het merk 'gKraft' (dat drie deelmerken omvat: Flex, Bag, Box) wil The Navigator Company uiteenlopende oplossingen voor verschillende verpakkingsbehoeften aanbieden. De papiermaker zal soepele verpakkingen voor de voedingsindustrie, de farmacie en de restauratie op de markt brengen. Daarnaast ook papieren zakken voor de detailhandel en dozen in golfkarton. Het Duitse instituut ISEGA en de InnovHub in Milaan hebben de producten van The Navigator Company goedgekeurd voor contact met voedingsmiddelen. Er is geen risico van besmetting waardoor de veiligheid van voedingsverpakkingen, zoals pizzadozen, gegarandeerd is.