Het volledige boek zal twee delen bevatten en wordt uitgegeven door The eBook People dat hiervoor samenwerkte met muziekjournalist Hanspeter Kuenzler en The Interview People. Uitgever Matthias Würfl is met twee anderen de stichter van beide bedrijven. Met de eBook People worden multimediale e-boeken gerealiseerd, waarvoor beroep gedaan wordt op eigen archieven en archieven van derden. Hoe kwam het boek tot stand?

Het e-boek over de legendarische rockband bevat onder andere artikels uit Rolling Stone, The Daily Mail en Daily Express, waarvoor akkoorden werden afgesloten. De pdf van het eerste boekgedeelte bevat 1000 pagina's en 78 beelden. Er zitten spijtig genoeg geen video- of audiofragmenten in. Op onze vraag of die er nog komen, zegt Matthias Würfl dat er misschien een meer multimediale versie volgend jaar verschijnt. Voor de productie van dit project, werd gebruik gemaakt van het webgebaseerde softwareprogramma The Atavist van het gelijknamige bedrijf in New York.

"Het idee voor een elekronische uitgave over The Rolling Stones werd vorige lente geboren. Maar tot we het hele concept in de steigers hadden en konden starten met het inkijken van de krantenarchieven, was het al lente 2012. Het eerste deel was vanaf 12 juli beschikbaar. Het e-boek kwam tot stand tussen oktober 2011 en juli 2012. Technisch gezien werd het boek volledig door mezelf gemaakt. Voor de verspreiding van het e-boek doen we een beroep op de distributeurs Ciando en ePubDirect. Zij leveren de publicatie aan verschillende platformen die het verder verkopen," aldus nog Matthias Würfl.

50 Years: The Rolling Stones is verkrijgbaar via The eBook People, Amazon.com, iTunes en Barnes & Nobel.

Nu we het over boeken hebben, Boek.be en GfK Retail and Technology Benelux presenteerden de halfjaarlijkse verkoopcijfers van boeken in Vlaanderen. De boekenverkoop kende gedurende de eerste 6 maanden van 2012 zowel in omzet als afzet een behoorlijke daling: -6%. De daling situeert zich in elk verkoopkanaal. Alleen online winkels en de grootwarenhuizen kunnen de schade nog enigszins beperken. Tv-kok Jeroen Meus palmt plaatsen 1, 2 en 4 in van de top 5.

Over een iets langere termijn bekeken oogt het plaatje minder somber. Vergeleken met dezelfde periode van 2009 is er slechts een daling van -2,5%; de eerste helft van 2011 kende immers een zeer grote stijging van de boekenverkoop dankzij een aantal sterke titels die toen verschenen.

En het e-boek? In vergelijking met de eerste zes maanden van 2011, is de verkoop van e-boeken verdubbeld. Vandaag betekent dit een aandeel van 0,6% in de totale boekenverkoop. Goed voor een bijhorende omzet van € 524.000. Opvallend is dat de gemiddelde prijs voor een e-boek sterk is gedaald. Van gemiddeld € 13,90 in 2011 naar gemiddeld € 9,70 de eerste helft van dit jaar. 83% van alle verkochte e-boeken titels zijn fictie uitgaves.

Het volledige boek zal twee delen bevatten en wordt uitgegeven door The eBook People dat hiervoor samenwerkte met muziekjournalist Hanspeter Kuenzler en The Interview People. Uitgever Matthias Würfl is met twee anderen de stichter van beide bedrijven. Met de eBook People worden multimediale e-boeken gerealiseerd, waarvoor beroep gedaan wordt op eigen archieven en archieven van derden. Hoe kwam het boek tot stand?Het e-boek over de legendarische rockband bevat onder andere artikels uit Rolling Stone, The Daily Mail en Daily Express, waarvoor akkoorden werden afgesloten. De pdf van het eerste boekgedeelte bevat 1000 pagina's en 78 beelden. Er zitten spijtig genoeg geen video- of audiofragmenten in. Op onze vraag of die er nog komen, zegt Matthias Würfl dat er misschien een meer multimediale versie volgend jaar verschijnt. Voor de productie van dit project, werd gebruik gemaakt van het webgebaseerde softwareprogramma The Atavist van het gelijknamige bedrijf in New York."Het idee voor een elekronische uitgave over The Rolling Stones werd vorige lente geboren. Maar tot we het hele concept in de steigers hadden en konden starten met het inkijken van de krantenarchieven, was het al lente 2012. Het eerste deel was vanaf 12 juli beschikbaar. Het e-boek kwam tot stand tussen oktober 2011 en juli 2012. Technisch gezien werd het boek volledig door mezelf gemaakt. Voor de verspreiding van het e-boek doen we een beroep op de distributeurs Ciando en ePubDirect. Zij leveren de publicatie aan verschillende platformen die het verder verkopen," aldus nog Matthias Würfl.50 Years: The Rolling Stones is verkrijgbaar via The eBook People, Amazon.com, iTunes en Barnes & Nobel.Nu we het over boeken hebben, Boek.be en GfK Retail and Technology Benelux presenteerden de halfjaarlijkse verkoopcijfers van boeken in Vlaanderen. De boekenverkoop kende gedurende de eerste 6 maanden van 2012 zowel in omzet als afzet een behoorlijke daling: -6%. De daling situeert zich in elk verkoopkanaal. Alleen online winkels en de grootwarenhuizen kunnen de schade nog enigszins beperken. Tv-kok Jeroen Meus palmt plaatsen 1, 2 en 4 in van de top 5.Over een iets langere termijn bekeken oogt het plaatje minder somber. Vergeleken met dezelfde periode van 2009 is er slechts een daling van -2,5%; de eerste helft van 2011 kende immers een zeer grote stijging van de boekenverkoop dankzij een aantal sterke titels die toen verschenen.En het e-boek? In vergelijking met de eerste zes maanden van 2011, is de verkoop van e-boeken verdubbeld. Vandaag betekent dit een aandeel van 0,6% in de totale boekenverkoop. Goed voor een bijhorende omzet van € 524.000. Opvallend is dat de gemiddelde prijs voor een e-boek sterk is gedaald. Van gemiddeld € 13,90 in 2011 naar gemiddeld € 9,70 de eerste helft van dit jaar. 83% van alle verkochte e-boeken titels zijn fictie uitgaves.