Tijdelijke werkloosheid is niet nieuw in Mortsel, maar het is volgens de vakbond wel uitzonderlijk dat de hele onderlaagdivisie een hele maand wordt stilgelegd, aldus nog het bericht in De Tijd. (De onderlaag is de drager waarop nadien de coatinglagen worden gegoten, nvdr)

Grafisch Nieuws:

De achteruitgang van grafische en medische film is niet nieuw en het gevolg van de digitalisering. Grafische film werd bij Agfa Graphics vervangen door digitale platen en bij Agfa Health Care door digitale beelden die met software-oplossingen over ICT-netwerken worden gedeeld. Agfa Graphics fabriceert nog steeds grafische film, ook voor derden, maar het is duidelijk dat het moment nadert waarop de kosten en de baten voor dit soort van producten niet meer in evenwicht zijn. Het bedrijf zoekt daarom vervangproducten voor zijn filmlijnen. Een daarvan is de productie van het synthetische papier Synaps. Andere producten hebben betrekking op functionele en technische folies. De Belgische fabrikant is bijvoorbeeld succesrijk en wereldwijd marktleider met speciale film voor het controleren van lasnaden van oliepijpleidingen. Voor dit soort van toepassingen wordt nog veel film gebruikt omdat het gebruik ervan in alle omstandigheden gemakkelijk is, ook op onherbergzame plaatsen. Speciale Agfa-folie wordt ook gebruikt in veiligheidsdocumenten, toegangsbadges, zonnepanelen, enz.

Tijdens een recent bezoek aan de fabriek in Mortsel zei Christian Reinaudo, President en CEO van de Agfa-Gevaert Groep, zich zorgen te maken over het stokken van de groei in belangrijke afzetmarkten als China en Brazilië. Hij opperde dat het onvoorspelbaar blijft hoe die markten zullen reageren wanneer ze weer met substantiële groei aanknopen. Volgen ze een normale en gestage technologische evolutie of nemen ze een grotere sprong naar inkjet of ICT?

Tijdelijke werkloosheid is niet nieuw in Mortsel, maar het is volgens de vakbond wel uitzonderlijk dat de hele onderlaagdivisie een hele maand wordt stilgelegd, aldus nog het bericht in De Tijd. (De onderlaag is de drager waarop nadien de coatinglagen worden gegoten, nvdr)Grafisch Nieuws:De achteruitgang van grafische en medische film is niet nieuw en het gevolg van de digitalisering. Grafische film werd bij Agfa Graphics vervangen door digitale platen en bij Agfa Health Care door digitale beelden die met software-oplossingen over ICT-netwerken worden gedeeld. Agfa Graphics fabriceert nog steeds grafische film, ook voor derden, maar het is duidelijk dat het moment nadert waarop de kosten en de baten voor dit soort van producten niet meer in evenwicht zijn. Het bedrijf zoekt daarom vervangproducten voor zijn filmlijnen. Een daarvan is de productie van het synthetische papier Synaps. Andere producten hebben betrekking op functionele en technische folies. De Belgische fabrikant is bijvoorbeeld succesrijk en wereldwijd marktleider met speciale film voor het controleren van lasnaden van oliepijpleidingen. Voor dit soort van toepassingen wordt nog veel film gebruikt omdat het gebruik ervan in alle omstandigheden gemakkelijk is, ook op onherbergzame plaatsen. Speciale Agfa-folie wordt ook gebruikt in veiligheidsdocumenten, toegangsbadges, zonnepanelen, enz. Tijdens een recent bezoek aan de fabriek in Mortsel zei Christian Reinaudo, President en CEO van de Agfa-Gevaert Groep, zich zorgen te maken over het stokken van de groei in belangrijke afzetmarkten als China en Brazilië. Hij opperde dat het onvoorspelbaar blijft hoe die markten zullen reageren wanneer ze weer met substantiële groei aanknopen. Volgen ze een normale en gestage technologische evolutie of nemen ze een grotere sprong naar inkjet of ICT?