Na een succesvolle pilot introduceert TTS de Textiel Recycling Service. Het bedrijf faciliteert de logistiek en biedt klanten in de soft signage de mogelijkheid om het gebruikte sublimatie geprinte textiel op te halen en te recycleren. Het gaat om gebruikte vlaggen, peesdoeken, banners en restrollen textiel die worden ingezet op bijvoorbeeld beurzen of festivals.

Groene switch

TTS slaat het ingezamelde materiaal op en biedt het als één grote partij voor recyclage aan bij Frankenhuis in Almelo, een recyclagebedrijf dat gespecialiseerd is in de duurzame verwerking van textiel. Frankenhuis recycleert het materiaal vervolgens tot vulling voor boksballen, zitzakken en andere meubels. Een bedrijf dat gebruikmaakt van deze vulling is bijvoorbeeld Poufs & Pillows, ze vullen er handgemaakte poefs mee.

"Steeds vaker krijgen opdrachtgevers en hun klanten te maken met duurzaamheidswensen en -eisen ten aanzien van de producten die zij gebruiken, bijvoorbeeld voor standenbouw", zegt Floris Jan van den Heuvel, directeur van TTS. "Willen zij geen orders verliezen aan concurrenten die met producten wél aan deze eisen kunnen voldoen, dan zullen zij een groene switch moeten maken."

Na een succesvolle pilot introduceert TTS de Textiel Recycling Service. Het bedrijf faciliteert de logistiek en biedt klanten in de soft signage de mogelijkheid om het gebruikte sublimatie geprinte textiel op te halen en te recycleren. Het gaat om gebruikte vlaggen, peesdoeken, banners en restrollen textiel die worden ingezet op bijvoorbeeld beurzen of festivals.TTS slaat het ingezamelde materiaal op en biedt het als één grote partij voor recyclage aan bij Frankenhuis in Almelo, een recyclagebedrijf dat gespecialiseerd is in de duurzame verwerking van textiel. Frankenhuis recycleert het materiaal vervolgens tot vulling voor boksballen, zitzakken en andere meubels. Een bedrijf dat gebruikmaakt van deze vulling is bijvoorbeeld Poufs & Pillows, ze vullen er handgemaakte poefs mee."Steeds vaker krijgen opdrachtgevers en hun klanten te maken met duurzaamheidswensen en -eisen ten aanzien van de producten die zij gebruiken, bijvoorbeeld voor standenbouw", zegt Floris Jan van den Heuvel, directeur van TTS. "Willen zij geen orders verliezen aan concurrenten die met producten wél aan deze eisen kunnen voldoen, dan zullen zij een groene switch moeten maken."