-Heidelberg eindigt in het eerste halfjaar van het financiële jaar op een verlies van 42 miljoen. Dat is beter dan de - 47 miljoen euro over dezelfde periode vorig jaar. De EBITDA steeg van 31 miljoen naar 53 miljoen euro. De EBIT ging van -7 naar +19 miljoen.

Heidelberg wil steviger gaan inzetten op minder cyclische verbruiksgoederen om minder afhankelijk te worden van de onstabiele markt van drupkersen. Verbruiksgoederen moeten vijftig procent van de groepsomzet gaan uitmaken. Recent werd nog het Belgische BluePrint Products in Sint-Niklaas overgenomen. Dat levert vochtwater en schoonmaakmiddelen. Dit bedrijft heeft volgens de balans 2013, 7,3 ingeschreven werknemers in dienst.

Ook digitaal is een belangrijke piste met de lancering van een digitale labelpers van Gallus (een samenwerking met Fujifilm), het uitdiepen van de samenwerking met Fujifilm en Ricoh en de overname van Neo7even, een ontwikkelaar van multi-channel software.

-KBA verhoogde zijn omzet met 8,5% in het derde kwartaal ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, maar kan minder orders optekenen.

De omzet tot 30 september steeg tot 791,8 miljoen euro, hetgeen een operationele winst van 7 miljoen euro oplevert, tegen een verlies van 18 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

De hoeveelheid nieuwe orders daalde gemiddeld met 5,8 % (van 709,6 miljoen in 2013 tot 668,7 miljoen nu): -1,9 % bij de vellenpersen en -12,9 % bij de kranten- en rotatiepersendivisie.

-Heidelberg eindigt in het eerste halfjaar van het financiële jaar op een verlies van 42 miljoen. Dat is beter dan de - 47 miljoen euro over dezelfde periode vorig jaar. De EBITDA steeg van 31 miljoen naar 53 miljoen euro. De EBIT ging van -7 naar +19 miljoen.Heidelberg wil steviger gaan inzetten op minder cyclische verbruiksgoederen om minder afhankelijk te worden van de onstabiele markt van drupkersen. Verbruiksgoederen moeten vijftig procent van de groepsomzet gaan uitmaken. Recent werd nog het Belgische BluePrint Products in Sint-Niklaas overgenomen. Dat levert vochtwater en schoonmaakmiddelen. Dit bedrijft heeft volgens de balans 2013, 7,3 ingeschreven werknemers in dienst.Ook digitaal is een belangrijke piste met de lancering van een digitale labelpers van Gallus (een samenwerking met Fujifilm), het uitdiepen van de samenwerking met Fujifilm en Ricoh en de overname van Neo7even, een ontwikkelaar van multi-channel software.-KBA verhoogde zijn omzet met 8,5% in het derde kwartaal ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, maar kan minder orders optekenen.De omzet tot 30 september steeg tot 791,8 miljoen euro, hetgeen een operationele winst van 7 miljoen euro oplevert, tegen een verlies van 18 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De hoeveelheid nieuwe orders daalde gemiddeld met 5,8 % (van 709,6 miljoen in 2013 tot 668,7 miljoen nu): -1,9 % bij de vellenpersen en -12,9 % bij de kranten- en rotatiepersendivisie.