Van Genechten Packaging uit Turnhout heeft meegewerkt aan het ontwerp van de verpakking 'Bonduelle Bundle' van de kartonfabrikant RDM. Die oplossing maakt de plastic wikkel voor een pack van drie blikjes Bonduelle overbodig en vervangt die door gerecycleerd en recycleerbaar karton. De nieuwe verpakking vergt niet alleen minder grondstoffen (30% minder karton en 20% minder inkt), maar stelt de consument ook in staat om het product te bekijken. Het pack in karton kan aan verschillende formaten en aantallen van blikjes aangepast worden. Deze 'eenvoudige en intelligente' verpakking, zoals VGP die omschrijft, dankt haar bekroning aan het feit dat ze een mooi voorbeeld van de circulaire economie is (hernieuwbaar, recyclebaar en milieuvriendelijk).

Een andere platina bekroning ging naar het VGP-team van Riga (Letland) dat een verpakking voor het bier Tervete ontwikkeld heeft met karton van de producent BillerudKorsnäs. De zwarte verpakking is voorzien van een goudstempel en een glanzende UV-vernis om de indruk van bier op te wekken. Het ontwerp van de verpakking voorziet een kijkvenstertje waardoor de klant twee flesjes en een glas van het merk kan zien. De verpakking is uit twee delen samengesteld, terwijl het gewicht ervan teruggedrongen werd door het gebruik van een zeshoekig profiel in plaats van één met vier hoeken waardoor minder materiaal nodig is. Het kijkvenstertje doet tegelijk dienst als scheidings- en als steunelement, aldus VGP. Voor de verpakkingen worden duurzame materialen gebruikt, alsook inkten die nauwelijks migreren.

De verpakking die het team van VGP in Riga voor het Letse Tervete Beer ontwikkeld heeft, haalde op haar beurt platina op de Pro Carton Awards.
VGP opteerde voor een ontwerp met zes hoeken in plaats van vier waardoor minder materiaal nodig is en de verpakking lichter wordt.
Van Genechten Packaging uit Turnhout heeft meegewerkt aan het ontwerp van de verpakking 'Bonduelle Bundle' van de kartonfabrikant RDM. Die oplossing maakt de plastic wikkel voor een pack van drie blikjes Bonduelle overbodig en vervangt die door gerecycleerd en recycleerbaar karton. De nieuwe verpakking vergt niet alleen minder grondstoffen (30% minder karton en 20% minder inkt), maar stelt de consument ook in staat om het product te bekijken. Het pack in karton kan aan verschillende formaten en aantallen van blikjes aangepast worden. Deze 'eenvoudige en intelligente' verpakking, zoals VGP die omschrijft, dankt haar bekroning aan het feit dat ze een mooi voorbeeld van de circulaire economie is (hernieuwbaar, recyclebaar en milieuvriendelijk).Een andere platina bekroning ging naar het VGP-team van Riga (Letland) dat een verpakking voor het bier Tervete ontwikkeld heeft met karton van de producent BillerudKorsnäs. De zwarte verpakking is voorzien van een goudstempel en een glanzende UV-vernis om de indruk van bier op te wekken. Het ontwerp van de verpakking voorziet een kijkvenstertje waardoor de klant twee flesjes en een glas van het merk kan zien. De verpakking is uit twee delen samengesteld, terwijl het gewicht ervan teruggedrongen werd door het gebruik van een zeshoekig profiel in plaats van één met vier hoeken waardoor minder materiaal nodig is. Het kijkvenstertje doet tegelijk dienst als scheidings- en als steunelement, aldus VGP. Voor de verpakkingen worden duurzame materialen gebruikt, alsook inkten die nauwelijks migreren.