De Adobe Design Achievement Awards werden in het leven geroepen om de schijnwerpers te richten op het talent en de technologische beheersing van studenten grafische kunst (ontwerp, fotografie, illustratie, animatie, realisatie van digitale films en infografiek). De deelnemers moeten ingeschreven zijn in instellingen voor hoger onderwijs. Aan de wedstrijd, die al aan haar 12e editie toe is, namen dit jaar meer dan 5.000 kandidaten uit 64 landen deel. België was vertegenwoordigd door studenten van Howest, Erasmus (Brussel), Artesis (Antwerpen) en het KASK (Gent).

Bram Monstrey die bij het begin van de wedstrijd laatstejaarsstudent was en vandaag in het vakgebied Devine (Digital design and media) afgestudeerd is, werd gekozen voor zijn project 'Flowtube - Social Music Player': een toepassing waarmee je de muziek van je vrienden op Facebook kunt beluisteren en per genre klasseren. Benoît Boucart, die ondertussen ook afgestudeerd is - in het vakgebied NMCT (New media and communication technology) - ontwikkelde het project 'Eventizer': een compleet platform om evenementen te creëren, inschrijvingen te registreren, statistische gegevens te verzamelen en tickets af te drukken.

Zij nemen deel aan de finale op 8 november in het Canadese Toronto. Ze zullen er het gezelschap hebben van hun lesgevers Jynse Cremers (coördinatrice Devine) en Klaus Delanghe (multimediaspecialist NMCT) die uitgenodigd zijn om op de jaarlijkse conferentie van Adobe een lezing te houden.

De Adobe Design Achievement Awards werden in het leven geroepen om de schijnwerpers te richten op het talent en de technologische beheersing van studenten grafische kunst (ontwerp, fotografie, illustratie, animatie, realisatie van digitale films en infografiek). De deelnemers moeten ingeschreven zijn in instellingen voor hoger onderwijs. Aan de wedstrijd, die al aan haar 12e editie toe is, namen dit jaar meer dan 5.000 kandidaten uit 64 landen deel. België was vertegenwoordigd door studenten van Howest, Erasmus (Brussel), Artesis (Antwerpen) en het KASK (Gent).Bram Monstrey die bij het begin van de wedstrijd laatstejaarsstudent was en vandaag in het vakgebied Devine (Digital design and media) afgestudeerd is, werd gekozen voor zijn project 'Flowtube - Social Music Player': een toepassing waarmee je de muziek van je vrienden op Facebook kunt beluisteren en per genre klasseren. Benoît Boucart, die ondertussen ook afgestudeerd is - in het vakgebied NMCT (New media and communication technology) - ontwikkelde het project 'Eventizer': een compleet platform om evenementen te creëren, inschrijvingen te registreren, statistische gegevens te verzamelen en tickets af te drukken.Zij nemen deel aan de finale op 8 november in het Canadese Toronto. Ze zullen er het gezelschap hebben van hun lesgevers Jynse Cremers (coördinatrice Devine) en Klaus Delanghe (multimediaspecialist NMCT) die uitgenodigd zijn om op de jaarlijkse conferentie van Adobe een lezing te houden.