Met de wedstrijd wil Finat een nieuwe generatie van professionelen en young potentials warm maken voor een toekomst in de label- en verpakkingsindustrie. Terwijl de industrie innoveert, groeit namelijk de behoefte aan een jonge generatie van professionals met zowel traditionele grafische als nieuwe digitale vaardigheden.

De #L-wedstrijd nodigde jonge ingenieurs en ontwerpers (tussen 18 en 25 jaar) op het brede gebied van verpakking en brand management uit om hun dromen over de toekomstige labels in 2025 te delen in de categorieën: slimme labels, design en duurzaamheid. Met bijna 100 jonge talenten uit 22 verschillende landen in Europa die zich inschreven voor de wedstrijd, was deze eerste editie succesvol.

Lucas Debock en Niels Hyde wonnen de award in respectievelijk de categorie Smart Labels en Sustainability. Beiden studeren Grafimediabeleid aan de Arteveldehogeschool. Ze werden voor de uitwerking van hun project ondersteund door Bart Calis, leraar aan de Arteveldehogeschool, en een team van labeldrukkerij Reynders.

Het Smart Label van Lucas Debock is een label waaronder een wegwerptissu opgeborgen zit voor bijvoorbeeld het reinigen van de handen na het openen van een koekjesverpakking. De toepassing bedacht door Niels Hyde is een extra deksel uit papier of ander materiaal dat slim vastzit aan een drankblikje. "Een geopend drankblikje kan zo telkens weer opnieuw worden afgesloten, de bubbels blijven behouden en insecten blijven buiten." Alessia Guerra uit Italië won de Design categorie award.

FINAT is de wereldwijde organisatie van fabrikanten van zelfklevende labels.

Met de wedstrijd wil Finat een nieuwe generatie van professionelen en young potentials warm maken voor een toekomst in de label- en verpakkingsindustrie. Terwijl de industrie innoveert, groeit namelijk de behoefte aan een jonge generatie van professionals met zowel traditionele grafische als nieuwe digitale vaardigheden.De #L-wedstrijd nodigde jonge ingenieurs en ontwerpers (tussen 18 en 25 jaar) op het brede gebied van verpakking en brand management uit om hun dromen over de toekomstige labels in 2025 te delen in de categorieën: slimme labels, design en duurzaamheid. Met bijna 100 jonge talenten uit 22 verschillende landen in Europa die zich inschreven voor de wedstrijd, was deze eerste editie succesvol.Lucas Debock en Niels Hyde wonnen de award in respectievelijk de categorie Smart Labels en Sustainability. Beiden studeren Grafimediabeleid aan de Arteveldehogeschool. Ze werden voor de uitwerking van hun project ondersteund door Bart Calis, leraar aan de Arteveldehogeschool, en een team van labeldrukkerij Reynders.Het Smart Label van Lucas Debock is een label waaronder een wegwerptissu opgeborgen zit voor bijvoorbeeld het reinigen van de handen na het openen van een koekjesverpakking. De toepassing bedacht door Niels Hyde is een extra deksel uit papier of ander materiaal dat slim vastzit aan een drankblikje. "Een geopend drankblikje kan zo telkens weer opnieuw worden afgesloten, de bubbels blijven behouden en insecten blijven buiten." Alessia Guerra uit Italië won de Design categorie award.FINAT is de wereldwijde organisatie van fabrikanten van zelfklevende labels.