In Elzas sluit Roto Offset, een dochter van de persgroep L'Alsace-La Pays, in Rixheim vanaf 30 juni de deuren. Roto Offset drukt hoofdzakelijk gratis kranten, zoekertjeskranten en huis-aan-huisbladen. Door de sluiting gaan 116 banen verloren.

In Ile-de-France heeft de handelsrechtbank Roto 93 failliet verklaard. Die drukkerij in Blanc-Mesnil (in de buurt van Parijs) drukte verscheidene gespecialiseerde kranten, o.a. Bilto en Paris Turf (paardenwedstrijden). De 24 werknemers werden ontslagen.

Dichter bij ons heeft de handelsrechtbank van Lille het failliet van de drukkerij 'Offset Feuille du Nord' uitgesproken, een van de laatste onderdelen van de groep Decoster. De drukkerij die in Séquedin gevestigd was, telde nog 31 medewerkers.

De groep Decoster die in 1948 opgericht was, was ooit een van de grootste grafische groepen uit Noord-Frankrijk. Na de overdracht van de drukkerij 'Hélio Lys' (vorig jaar) en vervolgens de liquidatie van de drukkerij 'Jean Decoster' (maart van dit jaar) telt de groep nog maar één onderdeel: Decoster Mailing Direct.

In Elzas sluit Roto Offset, een dochter van de persgroep L'Alsace-La Pays, in Rixheim vanaf 30 juni de deuren. Roto Offset drukt hoofdzakelijk gratis kranten, zoekertjeskranten en huis-aan-huisbladen. Door de sluiting gaan 116 banen verloren. In Ile-de-France heeft de handelsrechtbank Roto 93 failliet verklaard. Die drukkerij in Blanc-Mesnil (in de buurt van Parijs) drukte verscheidene gespecialiseerde kranten, o.a. Bilto en Paris Turf (paardenwedstrijden). De 24 werknemers werden ontslagen. Dichter bij ons heeft de handelsrechtbank van Lille het failliet van de drukkerij 'Offset Feuille du Nord' uitgesproken, een van de laatste onderdelen van de groep Decoster. De drukkerij die in Séquedin gevestigd was, telde nog 31 medewerkers. De groep Decoster die in 1948 opgericht was, was ooit een van de grootste grafische groepen uit Noord-Frankrijk. Na de overdracht van de drukkerij 'Hélio Lys' (vorig jaar) en vervolgens de liquidatie van de drukkerij 'Jean Decoster' (maart van dit jaar) telt de groep nog maar één onderdeel: Decoster Mailing Direct.