Femaprint is een familiebedrijf dat in 1979 opgericht werd en dat vorig jaar met een twaalftal medewerkers een omzet van 2,87 miljoen euro boekte. Het bedrijf dat zich op de druk en afwerking van etiketten toelegt, beschikt over een behoorlijk park smalbaanpersen, zowel offsetpersen (halve rotatie) als flexorotatiepersen. Femaprint is ook al sinds meer dan tien jaar actief in de digitale druk en heeft een rotatiepers HP Indigo ws4000 in huis. De afwerking van de digitale etiketten wordt op drie systemen van de Italiaanse fabrikant Cartes (rotatiesnijders en lasersnijders) uitgevoerd.

Het bedrijf heeft ook nog twee zusterbedrijven: Proprint, een offsetdrukkerij met vellenpersen (52 x 74) in vier, vijf en acht kleuren; en Easydesk dat kantoorartikelen levert. De totale omzet van de groep ligt boven de 6 miljoen euro en kende over het eerste kwartaal zelfs een groei van 12%, aldus algemeen directeur Marc Feys.

Femaprint heeft een Xeikon 3300 en een Xeikon 3030 besteld die resp. eind juli en eind augustus in Wingene geïnstalleerd zullen worden. De Xeikon 3300 die specifiek aan de etikettenproductie aangepast is, drukt in 5/0 op een baan van 330 mm breed. De pers haalt een snelheid van 19,2 m/min. De vijfde drukeenheid kan gebruikt worden om een steunkleur of een witte toner aan te brengen. De Xeikon 3030 heeft heel wat trekken met de 3300 gemeen, maar is minder snel (9,2 m/min). Met een update kan de 3030 echter wel tot een 3300 omgebouwd worden.

"Twee zaken hebben ons voor Xeikon doen opteren. De mogelijkheid om een ondoorzichtige witte onderlaag aan te brengen, zonder snelheidsverlies, en de mogelijkheid om zonder een voorafgaande behandeling standaardpapier te bedrukken," legt Marc Feys uit. "Om aan de vraag van onze klanten tegemoet te komen, moesten we onze digitale drukcapaciteit uitbreiden. Op het ogenblik moeten we een deel van die productie uitbesteden, omdat we onvoldoende capaciteit hebben. Tegelijk voeren we ook opdrachten uit in offset die perfect op een digitale pers vervaardigd zouden kunnen worden."

Femaprint is een familiebedrijf dat in 1979 opgericht werd en dat vorig jaar met een twaalftal medewerkers een omzet van 2,87 miljoen euro boekte. Het bedrijf dat zich op de druk en afwerking van etiketten toelegt, beschikt over een behoorlijk park smalbaanpersen, zowel offsetpersen (halve rotatie) als flexorotatiepersen. Femaprint is ook al sinds meer dan tien jaar actief in de digitale druk en heeft een rotatiepers HP Indigo ws4000 in huis. De afwerking van de digitale etiketten wordt op drie systemen van de Italiaanse fabrikant Cartes (rotatiesnijders en lasersnijders) uitgevoerd.Het bedrijf heeft ook nog twee zusterbedrijven: Proprint, een offsetdrukkerij met vellenpersen (52 x 74) in vier, vijf en acht kleuren; en Easydesk dat kantoorartikelen levert. De totale omzet van de groep ligt boven de 6 miljoen euro en kende over het eerste kwartaal zelfs een groei van 12%, aldus algemeen directeur Marc Feys.Femaprint heeft een Xeikon 3300 en een Xeikon 3030 besteld die resp. eind juli en eind augustus in Wingene geïnstalleerd zullen worden. De Xeikon 3300 die specifiek aan de etikettenproductie aangepast is, drukt in 5/0 op een baan van 330 mm breed. De pers haalt een snelheid van 19,2 m/min. De vijfde drukeenheid kan gebruikt worden om een steunkleur of een witte toner aan te brengen. De Xeikon 3030 heeft heel wat trekken met de 3300 gemeen, maar is minder snel (9,2 m/min). Met een update kan de 3030 echter wel tot een 3300 omgebouwd worden. "Twee zaken hebben ons voor Xeikon doen opteren. De mogelijkheid om een ondoorzichtige witte onderlaag aan te brengen, zonder snelheidsverlies, en de mogelijkheid om zonder een voorafgaande behandeling standaardpapier te bedrukken," legt Marc Feys uit. "Om aan de vraag van onze klanten tegemoet te komen, moesten we onze digitale drukcapaciteit uitbreiden. Op het ogenblik moeten we een deel van die productie uitbesteden, omdat we onvoldoende capaciteit hebben. Tegelijk voeren we ook opdrachten uit in offset die perfect op een digitale pers vervaardigd zouden kunnen worden."