De fabriek Chapelle Darblay van de groep UPM in Grand-Couronne nabij Rouen ligt sinds juni 2020 stil en is die hele tijd op zoek geweest naar een overnemer. De papierfabriek - de laatste Franse site overigens waar honderd procent gerecycleerd krantenpapier vervaardigd werd - heeft loontrekkenden, vakbonden, politici en ecologisten gemobiliseerd om de activiteit te redden.

Op 1 maart 2022 hebben de leden van de 'Métropole Rouen Normandie' unaniem beslist om van hun voorkooprecht gebruik te maken en de site over te kopen. Zodra de Métropole Rouen Normandie eigenaar is van de site, zal ze de papierfabriek aan het consortium Veolia/Fibre Excellence overlaten.

Veolia is een bedrijf dat actief is in energiebeheer en in de recyclage van oud papier en karton. Fibre Excellence is een producent van papierpulp. De twee bedrijven plannen om in eerste instantie ongeveer 400.000 ton verpakkingskarton per jaar te produceren met 200 medewerkers. Volgens Métropole Rouen Normandie moeten de eigendomsoverdracht en de betaling op twee datums plaatsvinden, uiterlijk op 11 mei en op 11 juni. De heropstart van de papierfabriek is voorzien voor eind 2022/lente 2023.

De fabriek Chapelle Darblay van de groep UPM in Grand-Couronne nabij Rouen ligt sinds juni 2020 stil en is die hele tijd op zoek geweest naar een overnemer. De papierfabriek - de laatste Franse site overigens waar honderd procent gerecycleerd krantenpapier vervaardigd werd - heeft loontrekkenden, vakbonden, politici en ecologisten gemobiliseerd om de activiteit te redden. Op 1 maart 2022 hebben de leden van de 'Métropole Rouen Normandie' unaniem beslist om van hun voorkooprecht gebruik te maken en de site over te kopen. Zodra de Métropole Rouen Normandie eigenaar is van de site, zal ze de papierfabriek aan het consortium Veolia/Fibre Excellence overlaten. Veolia is een bedrijf dat actief is in energiebeheer en in de recyclage van oud papier en karton. Fibre Excellence is een producent van papierpulp. De twee bedrijven plannen om in eerste instantie ongeveer 400.000 ton verpakkingskarton per jaar te produceren met 200 medewerkers. Volgens Métropole Rouen Normandie moeten de eigendomsoverdracht en de betaling op twee datums plaatsvinden, uiterlijk op 11 mei en op 11 juni. De heropstart van de papierfabriek is voorzien voor eind 2022/lente 2023.