De eerste stappen in die samenwerking zijn inmiddels zichtbaar voor de eindgebruikers van Smartschool. Uitgeverij De Boeck is daarmee de eerste uitgeverij in Vlaanderen die de toegang tot haar methodesites via Smartschool toegankelijk maakt voor leerlingen en leerkrachten. Een voortrekkersrol waarmee de uitgeverij de toon zet voor verdere digitale integratiemogelijkheden in de educatieve sector.

Scholen die met Smartschool werken, zullen voortaan de digitale content van Uitgeverij De Boeck in enkele klikken kunnen raadplegen. Concreet betekent dit dat leerkrachten en leerlingen na het aanmelden bij Smartschool voortaan rechtstreeks toegang krijgen tot de methodesites van Uitgeverij De Boeck. Dit biedt als voordeel dat leerkrachten en leerlingen niet meer op beide plaatsen moeten inloggen. Een principe dat veelal wordt aangeduid met de term single-sign-on.

Op de methodesites vinden leerkrachten tal van extra digitaal materiaal dat kan ingezet worden tijdens de lessen. Dit materiaal varieert van videofragmenten, audio, extra oefeningen en bijhorende oplossingen over toetsen tot differentiatiemateriaal. Dat laatste om toe te laten dat sterke leerlingen worden uitgedaagd tot meer en zwakkere leerlingen worden begeleid in het wegwerken van hun achterstand. De methodesite is meteen ook de plek waar leerlingen hun aangekochte digitale boeken kunnen raadplegen. Hetzelfde geldt voor de betalende interactieve i-boards die speciaal voor leerkrachten werden ontwikkeld.

Uitgeverij De Boeck vindt het bijzonder belangrijk om mee te timmeren aan de digitale weg binnen het onderwijs en wil daar een actieve rol in spelen. De samenwerking met Smartschool is daar een onderdeel van. De vereenvoudigde toegang tot de methodesites via Smartschool is een eerste stap in die samenwerking. Later in 2014 volgen zonder twijfel nog meer nieuwe functionaliteiten.

De eerste stappen in die samenwerking zijn inmiddels zichtbaar voor de eindgebruikers van Smartschool. Uitgeverij De Boeck is daarmee de eerste uitgeverij in Vlaanderen die de toegang tot haar methodesites via Smartschool toegankelijk maakt voor leerlingen en leerkrachten. Een voortrekkersrol waarmee de uitgeverij de toon zet voor verdere digitale integratiemogelijkheden in de educatieve sector. Scholen die met Smartschool werken, zullen voortaan de digitale content van Uitgeverij De Boeck in enkele klikken kunnen raadplegen. Concreet betekent dit dat leerkrachten en leerlingen na het aanmelden bij Smartschool voortaan rechtstreeks toegang krijgen tot de methodesites van Uitgeverij De Boeck. Dit biedt als voordeel dat leerkrachten en leerlingen niet meer op beide plaatsen moeten inloggen. Een principe dat veelal wordt aangeduid met de term single-sign-on.Op de methodesites vinden leerkrachten tal van extra digitaal materiaal dat kan ingezet worden tijdens de lessen. Dit materiaal varieert van videofragmenten, audio, extra oefeningen en bijhorende oplossingen over toetsen tot differentiatiemateriaal. Dat laatste om toe te laten dat sterke leerlingen worden uitgedaagd tot meer en zwakkere leerlingen worden begeleid in het wegwerken van hun achterstand. De methodesite is meteen ook de plek waar leerlingen hun aangekochte digitale boeken kunnen raadplegen. Hetzelfde geldt voor de betalende interactieve i-boards die speciaal voor leerkrachten werden ontwikkeld. Uitgeverij De Boeck vindt het bijzonder belangrijk om mee te timmeren aan de digitale weg binnen het onderwijs en wil daar een actieve rol in spelen. De samenwerking met Smartschool is daar een onderdeel van. De vereenvoudigde toegang tot de methodesites via Smartschool is een eerste stap in die samenwerking. Later in 2014 volgen zonder twijfel nog meer nieuwe functionaliteiten.