De consolidatie in de grafische sector zet zich voort. Alleur Printing, beter bekend onder de naam 'Imprimerie Massoz', heeft zijn activiteiten stopgezet. Het handelsfonds van het bedrijf, dat deze zomer op last van de rechter met een reorganisatieprocedure gestart was, is door de Luikse groep Unijep overgenomen. Door de activiteiten van Alleur Printing over te nemen, wil Unijep een winstgevend drukplatform creëren en mikt het bedrijf op een omzet van 10 miljoen euro. Philippe Massoz treedt toe tot de raad van bestuur van de nieuwe eenheid en zal de CEO van Unijep, Filip Goevers, adviseren.

Een deel van het personeelsbestand blijft in dienst: de groep Unijep wil een werknemer op twee, namelijk 23 mensen, behouden. "We hebben jammer genoeg niet alle werknemers van Alleur Printing kunnen behouden. We maken er echter een punt van eer van om alles in de best mogelijke omstandigheden af te handelen. Binnen het bedrijf zijn er bijvoorbeeld 4 echtparen aan het werk. Om die gezinnen niet in grote moeilijkheden te brengen, hebben we van elk gezin telkens één lid behouden," zegt Filip Goevers, de CEO van Unijep.

Unijep heeft nu de ambitie om in Wallonië de referentie op drukgebied te worden. "Zodra de omzet stijgt, zullen we overwegen om bepaalde personeelsleden weer aan te werven," geeft Filip Goevers nog mee.

De Imprimerie Massoz is een familiebedrijf dat in de jaren '30 opgericht werd. In 1995 wordt het na een eerste faillissement tot Alleur Printing omgedoopt. Het nieuwe bedrijf wordt weer rendabel en investeert na 10 jaar vijf miljoen euro in moderne uitrustingen om concurrerend te blijven. De groep Unijep van haar kant is sinds 50 jaar in de grafische wereld actief. De onderneming met 45 medewerkers beschikt over een machinepark met 24 drukgroepen en professionele afwerkapparatuur. De nieuwe overname is voor Unijep de gelegenheid om zich tot Unijep Printing Group om te dopen.

De consolidatie in de grafische sector zet zich voort. Alleur Printing, beter bekend onder de naam 'Imprimerie Massoz', heeft zijn activiteiten stopgezet. Het handelsfonds van het bedrijf, dat deze zomer op last van de rechter met een reorganisatieprocedure gestart was, is door de Luikse groep Unijep overgenomen. Door de activiteiten van Alleur Printing over te nemen, wil Unijep een winstgevend drukplatform creëren en mikt het bedrijf op een omzet van 10 miljoen euro. Philippe Massoz treedt toe tot de raad van bestuur van de nieuwe eenheid en zal de CEO van Unijep, Filip Goevers, adviseren.Een deel van het personeelsbestand blijft in dienst: de groep Unijep wil een werknemer op twee, namelijk 23 mensen, behouden. "We hebben jammer genoeg niet alle werknemers van Alleur Printing kunnen behouden. We maken er echter een punt van eer van om alles in de best mogelijke omstandigheden af te handelen. Binnen het bedrijf zijn er bijvoorbeeld 4 echtparen aan het werk. Om die gezinnen niet in grote moeilijkheden te brengen, hebben we van elk gezin telkens één lid behouden," zegt Filip Goevers, de CEO van Unijep. Unijep heeft nu de ambitie om in Wallonië de referentie op drukgebied te worden. "Zodra de omzet stijgt, zullen we overwegen om bepaalde personeelsleden weer aan te werven," geeft Filip Goevers nog mee. De Imprimerie Massoz is een familiebedrijf dat in de jaren '30 opgericht werd. In 1995 wordt het na een eerste faillissement tot Alleur Printing omgedoopt. Het nieuwe bedrijf wordt weer rendabel en investeert na 10 jaar vijf miljoen euro in moderne uitrustingen om concurrerend te blijven. De groep Unijep van haar kant is sinds 50 jaar in de grafische wereld actief. De onderneming met 45 medewerkers beschikt over een machinepark met 24 drukgroepen en professionele afwerkapparatuur. De nieuwe overname is voor Unijep de gelegenheid om zich tot Unijep Printing Group om te dopen.